hej hay

hay-2Een blogpost maken over het Deense merk Hay is ons als grote fans natuurlijk op ons lijf geschreven. De liefde voor dit label ontstond bij ons beiden al kort na de lancering. Onze verzameling Hay items begon met bijzettafeltjes DLM, wat voor Don’t Leave Me staat en door het handige handvat verplaats je het tafeltje eenvoudig naar de gewenste plek. Destijds was er beperkte keuze in kleur, dus kozen wij zwart en grijs, maar inmiddels is de DLM in verschillende sprekende kleuren verkrijgbaar. Drie keer raden voor welke kleur wij nu zouden gaan! Bovendien werd de collectie bijzettafeltjes uitgebreid met veel meer toffe modellen in verschillende vormen en materialen.

hay-4
Jessica en haar gezin zaten al zeven jaren aan een zwarte Loop van designer Leif Jorgensen voor Hay toen deze twee jaar geleden werd vervangen door de witte variant. En ook Fleur verloor haar hart aan een tafel van dit toffe Deense merk, zij koos voor een ronde tafel, namelijk de AAT20 oftewel ‘About A Table’.

Daarnaast verzamelden we door de jaren heen behoorlijk wat accessoires van Hay. Sterker nog, er is eigenlijk geen ruimte in huis waarin het Deense label niet vertegenwoordigd wordt. Badmatten, wandhaken (je weet wel, die leuke gymhaken), karaffen, vazen en stápels kussens (hierboven en op de onderste foto afgebeeld), maar ook theedoeken en opbergdozen werden door ons aangeschaft. Dit soort artikelen zijn voor ons echte ‘blijvertjes’: ze zijn mooi, tof van kleur én functioneel. De theedoeken worden hier dan ook gewoon in de keuken gebruikt en hangen er dus niet alleen voor de show. Dat geldt ook voor de kleurrijke Kaleido schaaltjes: we serveren er chocolaatjes op, zetten er bloembollen op en in de badkamer worden alle potjes en flesjes erop verzameld. Gecombineerd met wat kleine vaasjes vol bloemen – zoals op de bovenste foto – doen ze het ook altijd leuk!

hay-1Deze advertorial is in samenwerking met MisterDesign geschreven.

1 reactie op “hej hay”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *