hay HAY

Het is natuurlijk vrijwel onmogelijk om uit alle merken een lievelingsmerk uit te roepen. Als we ons toespitsen op interieur wordt het al een stukje makkelijker, maar dan nog… Wel kunnen we dan stellen dat in allebei onze huizen voornamelijk items van Scandinavische merken en designers zijn terug te vinden en dat qua kwantiteit het Deense HAY met kop en schouders boven alles en iedereen uitsteekt. Al jarenlang zijn wij gecharmeerd van hun steeds wisselende en vernieuwende collecties. Het doel van Hay is om een groot publiek te bereiken met hun design door alles betaalbaar te houden. Jonge designers wisselen grotere ontwerpers af.

In Jessica’s zithoek speelt Hay de hoofdrol. De Uchiwa van designduo Doshi Levien steelt met zijn donkerblauwe fluwelen zitting op het zwarte onderstel de show en is een stoere tegenhanger voor het zachte hout, de vrolijke kleuren en de lichtroze poef ernaast. Doshi en Levien zitten met hun studio in Londen en zorgden met het design van deze stoel voor een mix tussen vakmanschap en verschillende culturen. De vorm van de stoel is gebaseerd op een Japanse handwaaier en als je erin zit, voel je je echt een beetje in je eigen cocoon verstopt. Heerlijk om te verdwalen in je boek.

Het plaid op de Uchiwa is net als de vaas op de eettafel van Fleur ontworpen door het Nederlandse duo Scholten & Baijings. Feilloos te herkennen aan de patronen in unieke kleurencombinaties. Hun ontwerpen komen op een wonderlijke manier tot stand: eerst worden de kleuren en materialen gekozen en daarna zoeken ze uit elk product hier bij past. Voor Hay ontwierpen ze bijvoorbeeld ook de bekende kleurrijke theedoeken.

De eettafel en bijbehorende stoelen HAY stoelen komen uit de serie Pyramid, ontworpen door Wim Rietveld. Oorspronkelijk in 1959 op de markt gebracht, maar nog steeds een supertof ontwerp. Strak maar toch ook sierlijk door de ranke poten en door de uitvoering met eikenhout straalt het geheel ook genoeg warmte uit. Van vloerkleden tot vazen en van bankstellen tot eethoeken: wij worden wel gelukkig van een flinke dosis HAY in onze huizen!

Dit blog schreven we in samenwerking met MisterDesign.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

in juli & augustus verzenden we
alleen op donderdag
let op: week 32 gesloten!

X
  • Geen producten in de winkelwagen.