granita

Granita - liggend 1Zo simpel, deze heerlijke, zomerse versnapering! Iedereen met een meloen of aardbeien in huis kan dit maken. Het enige wat je daarnaast nodig hebt is wat water, suiker of honing en een halve citroen. En dit laatste hebben we uiteraard allemaal in huis voor deze verfrissende GT’s die we na een dag hard werken (of lekker luieren) zo verdiend hebben. Voor de liefhebber van munt: ook dit ingrediënt kun je eenvoudig verwerken.

Zo ga je te werk: meloen (ongeveer 1 kg) pureren, twee eetlepels suiker (of honing) op laag vuur in water oplossen, eventueel kun je nu wat blaadjes munt toevoegen. Het gezoete water – even de munt eruit zeven – roer je samen met het sap van een halve citroen door de meloen. Vervolgens zet je het hele goedje in een lage schaal in de vriezer en schep je het om het uur even om.

Granita - staandWij genoten deze avond van twee varianten: een meloen granita voor de kinderen én zwangeren en een aardbeien-prosecco granita voor degene die wel alcohol mogen drinken. Die laatste maak je op dezelfde manier, met 500 gram aardbeien, alleen voeg je hier een groot glas prosecco (iets meer mag ook) aan toe voordat je de schaal in de vriezer zet. Serveer de granita aan het zwembad – hoe klein ‘ie ook is – of als dessert na een fijne zomerse maaltijd, iedereen heeft wel een plekje over voor deze fruitige verfrissing. Ook lekker, een groene thee versie! Gelukkig blijft het weer voorlopig nog even mooi…

Tip: zet de granita zo vroeg mogelijk op de dag in de vriezer, het duurt echt wel een uur of zes voordat er zich mooie ijskristallen vormen!

Granita - liggend 2

3 reacties op “granita”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *