fluitenkruid

Glas 1 - liggendDe dagelijkse wandeling met Izzy voert mij langs lammetjes die ’s ochtends lekker in het gras liggen te doezelen. Ik zeg ze altijd even gedag, die kleine bolletjes wol. Iets verderop komt de geur van seringen mij tegemoet en in de verte hoor ik een sproeier die het land hoognodig vochtig houdt. Ik vind dat echt zo’n zomers geluid. En hoewel het eigenlijk nog lente is, mochten we genieten van temperaturen die deden geloven dat het midden juli is.

Glas 3 - staandHet vrolijke vogelgezang overstemt het gebrom van een grasmaaier en overal fladderen vlinders tussen het ontwakende groen en de wit gekleurde bermen vol fluitenkruid. Ons huis naderend knip ik nog wat grote exemplaren, die ik thuis in mijn grote glazen flessen schik. Het is inmiddels een flinke verzameling en elk jaar denk ik wel een paar keer ‘ik ga ze wegdoen’, tot het voorjaar is. Dan zijn ze opeens reuze geschikt voor magnolia- en bloesemtakken. Vorig jaar mei vulde ik er eentje met meidoorntakken, weet je nog? Vandaag haal ik het voorjaar – en een hoop mieren – in huis en vul ik aantal exemplaren met een enorme bos fluitenkruid. Wij sponsoren heus niet elk weekend de plaatselijke bloemisten.

Glas 1 - staandGlas 2 - staandDe reflectie van al dat groene glas doen mij verlangen naar een frisse duik in het zwembad en wanneer een koel briesje de gordijnen laat wapperen waan ik me heel even in een ‘verweg land’ waar de zon altijd schijnt! Waar krijg jij – naast raketjes en blote voeten – dat ultieme zomergevoel van?

Glas 3 - liggendDe groene flessen kocht ik voornamelijk bij de kringloop, het bomenbehang is van Cole and Son en o.a. te koop bij Femkeido. Ik verfde de kast – gekocht via Marktplaats – met schoolbordverf in de kleur ‘geordend’ van Histor. Meer info over de inhoud van de kast vind je hier. Achter de piano staat een roze Visu van Muuto.

5 reacties op “fluitenkruid”

  1. Heerlijk wandelen over de dijk met het zonnetje in het gezicht
    Lekker kletsen met een lieve vriendin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *