mini metamorfose met flexa

flexa-roze-zwart-1Herken je de beroemde #prchtgeschatkast nog? We probeerden de term ‘de groene kast’ in ere te houden – daarover lees je later meer – maar we kunnen inmiddels ook best wennen aan ‘de grindgrijze kast’. Over hoe een grijsgroene kast van groen naar grijs ging. En over hoe de maagdelijk witte muur van Jessica ‘iets kers’ werd. Met een paar liter verf, een aantal gezellige momenten om alles voor te bespreken, uit te kienen, met behulp van apps en inspiratie af te stemmen en natuurlijk het uiteindelijke schilderen werd een hoek van de zitkamer onherkenbaar.

flexa-roze-zwart-12Dat de muur in onze favoriete kleur roze – ja, die met een vleugje oranje erin – moest worden, stond vast. En omdat we smullen van roze in de mix met groen, waagden we het erop. De schatkast werd 100% eucalyptus. Een natuurlijke, vrij donkere groen. Maar hoe fout pakte deze keuze uit! We konden er maar niet aan wennen, zagen de groene kast wel voor ons tegen een grijze wand, bedachten ons dat het groen ook echt tof was samen met hout en een stoere print met dennenbomen op de wand. Maar met behulp van de Flexa Visualizer app en de superhandige webpagina van Flexa over kleurinspiratie kwamen we snel tot de oplossing. We lazen over de afwisseling van vergrijsde tinten in de woonkamer en dan een luxe donkere kleur als eyecatcher: de muur blijft roze, de kast wordt heel donker grijs, net niet zwart.

flexa-roze-zwart-8flexa-roze-zwart-5Het roze krukje van Piet Hein Eek diende als ijkpunt voor de roze kleur. In de oude situatie zie je dat ‘ie ook lekker bij de grijsgroene kast matchte en ook in het nieuwe huis bleef het palet om dit roze heen gebouwd. Het kunstwerk van Jan Wolkers, de okergele eetkamerstoelen en het grootste gedeelte van de keramiekverzameling: alles vormt een prettig geheel. Dat de donkergrijze kast precies voor die stoere en krachtige touch zou zorgen, hoopten we al. We gebruikten voor de muur de extra matte Creations muurverf (de kleur heet dus ‘iets kers’) en in twee lagen was de muur keurig gedekt. Voor de kast was 1 liter Pure Lak Mat voldoende (100% grind).

flexa-roze-zwart-9Door de matte afwerking en de donkere kleur knallen alle pastelletjes als nooit tevoren. Ook de echte Franse meringues (zag je ooit zulke toffe kleuren?) en de scabiosa en zinnia spatten van het scherm af! Naast de kast is genoeg plek voor een kleurrijke expositie, zo experimenteerden we met de onderzetters van Muller van Severen, die super mooi zijn om in je keuken op te hangen, maar het ook heel goed doen als wandobject in je woonkamer. En wat dacht je van deze vrolijke ‘tietenposter’ genaamd ‘Where the wild boobs are’ van Swantje und Frieda, die ons instant happy maakt?

flexa-roze-zwart-2flexa-roze-zwart-4Het had wat voeten in aarde, maar al met al hadden we in nog geen twee dagen tijd deze minimorfose afgerond en het eindresultaat mag er – wat ons betreft – zijn. Hoe vind jij het geworden? En (daar zijn wij ook erg benieuwd naar) durf jij naar aanleiding van deze of een eerdere blogpost die wij in samenwerking met Flexa maakten meer met kleur te experimenteren? Zo ja, wat is jouw eerstvolgende klus?

flexa-roze-zwart-3Deze blogpost is een samenwerking met Flexa. We hebben inmiddels al heel wat kleuren van ze toegepast. Herinner je je de kleur van het jaar 2o17 nog (denim drift) en onze posts over kleurenpalet Shared Individualism en de groene werkkamer?

7 Comments

  1. Ik vind het prachtig. Kleuren kiezen voor je woning vind ik zó lastig. Ik sta zelf nu voor de keuze van muurverf in de woonkamer, maar ik blijf het uitstellen.... dus nog steeds 9010 op de muur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

in juli & augustus verzenden we
alleen op donderdag
let op: week 32 gesloten!

X
  • Geen producten in de winkelwagen.