festival designkwartier

designfestival-1Zó ontzettend tof, deze metersgrote trekpoppen van Floris Schrama, we hadden ze het liefst allemaal geadopteerd en een mooi plekje in huis gegeven. Hij exposeerde zijn werk in Cortenaer, een prima plek om een het festival designkwartier in te luiden met latte macchiato en een stuk appeltaart. Hier kochten we ook onze plattegrond en de speurtocht voor Danee. Fijn dat er ook aan de kleintjes werd gedacht, want op deze manier was ook zij erg betrokken bij al het geëxposeerde design.designfestival-6Erg onder de indruk was zij uiteraard van de suikerspin kunst van Martijntje Cornelia, op deze foto zie je haar laatste creaties: vazen van suikerspin. Zelf droeg zij gave oorbellen, ook gemaakt van cotton candy. Hoe cool is dat? Leuk ook om bekende gezichten te zien, zo showde keramiste Inge Simonis haar nieuwste servies Utopia, onder andere geïnspireerd op de utopische gedachten van Mondriaan.

designfestival-4Super blij werden wij van het toffe en kleurrijke zeefdrukken van Atelier Mats / Studio Anne Ligtenberg. Danee was vooral enthousiast over de maquette die zij van de expositieruimte maakten, maar ik had maar wat graag zo’n vette zeefdruk mee naar huis genomen. Rechts werk op postkaart formaat van Floris Hovers (wij houden van zijn materiaal- en kleurgebruik), speciaal ontworpen voor Post Modern, een initiatief van Woes van Haaften en Roosje van Donselaar. Zij nodigen bekende kunstenaars en ontwerpers uit om echte – en betaalbare – kunstwerkjes te maken op postkaart formaat.

designfestival-2 Daarnaast brachten zij met de ‘In Stijl’ tentoonstelling een ode aan Mondriaan met de werken van hedendaagse kunstenaars, waaronder de prachtige kunst van de Belgische Stefan Peters. ‘In Stijl’ is nog tot en met volgende week zondag te bezoeken op deze prachtige plek in Den Haag.

designfestival-8Overigens waren er heel veel fijne plekken te bezoeken, zo genoten wij van een heerlijke lunch in de tuin van Yurt en namen wij een kijkje in de heerlijke groene stadstuin van Edwin Pelser, een must visit voor design minnend Nederland, met in de tuinkamer de Vij5 pilotstore en – Muuto fans let op! – een heuse Muuto brandstore.

designfestival-5designfestival-3Wij vervolgen onze route richting Tas-ka waar Danee nog een letter moet scoren voor haar speurtocht, we blijven hier een tijdje hangen vanwege de uitgebreide collectie fijne boeken en verlaten de winkel niet zonder een toffe poster voor Danee haar kamer te kopen. Zelf uitgezocht uiteraard! Het Textielmuseum pakt uit met een prachtige collectie in een kleine popup shop en deelt de ruimte met onder andere Nienke Sybrandy (hieronder zie je een item uit haar Double Bubble collectie) en Roos Soetekouw, die van onze mooie kussens.

designfestival-7Weet je wat het leuke van dit soort uitjes is? Naast het feit dat je de nieuwste collecties van je favoriete designers ziet kom je vaak op de meest verrassende, inspirerende plekken. Zoals in bovenstaand atelier – waar de getalenteerde Jolene Carlier haar kleurrijke collectie Chrono Chroma tentoonstelde – en dit groene hofje (rechtsonder) dat verscholen ligt achter een drukke winkelstraat. Wij bewonderden de collectie van Vrienden zelfs gewoon bij iemand thuis (linksonder), wat het hele idee achter hun concept is.

Kortom, een heerlijke dag die we afsloten met pizza in de tuin! Had jij ook een fijne zondag?

designfestival-9

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *