een wolk van een vaas

vitra-nuage-6Als wij ruim twee weken geleden wisten dat deze Nuages – wat wolk in het Frans betekent – onze kant op kwamen hadden we ze zeker opgenomen in onze blogpost over designvazen voor vtwonen. Ze stalen onze harten meteen, deze wolkvormige beauty’s naar een ontwerp van Ronan en Erwan Bouroullec (bekend van de door ons zo geliefde Slow Chair) voor Vitra. De vazen bestaan uit acht afzonderlijke buizen waar je naar hartenlust jouw lievelingsbloemen in kunt schikken.

vitra-nuage-5Wij werden vooral heel blij van de combinatie van materialen en kleuren: wit keramiek met oranje aluminium. Oranje? We zien je bijna denken. Jazeker! Wie dacht dat oranje echt niet meer kan heeft het echt mis. Moeten we je na het zien van de plaatjes nog uitleggen waarom? We kozen voor kleurrijke bloemen, variërend van oranje tot heel zacht roze voor een heerlijk ton-sur-ton effect.

vitra-nuage-1vitra-nuage-3Bij ons bezoek aan Vitra in Weil am Rhein – je leest er hier alles over – werden wij al verliefd op het kleine broertje van de inmiddels beroemde olifant van Eames, maar onze koffers waren helaas te klein. De olifant was eigenlijk een probeersel van plywood, maar het ontwerp is nooit meer veranderd, best wel briljant in begin jaren ’40. En hoe leuk is dan zo’n mini variant die je overal op en naast kunt plaatsen?

vitra-nuage-2Met grote dank aan Vitra en Muriël in het bijzonder, voor deze heerlijke uitbreiding van onze Vitra collecties!

3 Comments

  1. Oooo wat mooi weer! Ik zou die vaas (en de olifant) zo in huis zetten. Ze gaan op mijn lijstje, hoewel alleen die vaas want de olifant stond er al op :) Ik was in Helsinki in het Designmuseum en daar zag ik het maakproces van de Alvar Aalto vaas van Iittala en dat was zo tof om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

in week 43 verzenden we
op maandag + vrijdag

X
  • Geen producten in de winkelwagen.