een nieuwe zetel

zeester-5Een nieuw huis (mag je het na ruim een jaar nog zo noemen?) vraagt – hoewel je denkt het wel met de oude af te kunnen – om nieuwe meubels. Zo werd de hoekbank – die het zicht op de tuin belemmerde – vervangen door een steenrode ruime driezitter, met als gevolg dat de ruimte schreeuwde om een grotere fauteuil dan het roze stoeltje van Muuto. Je zag hem onder andere in een blogpost over onze lievelingskleur roze. Het werd de prachtige Uchiwa van Hay. In de verkenningsfase kozen we nog voor twee tinten groen, maar bij een tweede bezoek aan de Hay winkel in Rotterdam werden we halsoverkop verliefd op de combinatie van grijsblauw fluweel met zwart leer.

zeester-1De nieuwe stoel is vast niet het enige wat opvalt. Je zag het namelijk goed, de wand in de woonkamer onderging dit weekend een spontane metamorfose. Best een beetje spannend – én even wennen – na een lange tijd tussen witte muren geleefd te hebben. Één ding is zeker, het kunstwerk van Eva de Mulder komt nu veel beter tot zijn recht. De kleur doet op de meeste foto’s roze aan, maar is een ware toverbal gebleken, zoals je hierboven kunt zien.

zeester-2zeester-3Ook de wand in de hal (we hebben nog steeds geen tussendeuren, hier wordt aan gewerkt) kreeg een kleurtje. De foto doet vermoeden dat het dezelfde kleur als in de woonkamer is, maar deze kleur is een aantal tinten lichter. Je ziet hem hier linksboven. Ook de rechterwand wordt nog onder handen genomen, deze klus laat helaas al een tijdje op zich wachten. Iets met geduld en een schone zaak! Eerlijk toegegeven, we vinden het stiekem best fijn dat het nog niet af is, op deze manier wordt het steeds meer eigen en genieten we elke keer weer opnieuw nadat we weer iets van het lijstje hebben af kunnen vinken.

Wees niet bang, er staat nog genoeg op!

zeester-4

3 reacties op “een nieuwe zetel”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *