eekhoorntjesbrood

B007-1De laatste kaarten van de ixxi worden omgedraaid, een blik op alle volle parkeerplaatsen bij de supermarkten vertelt ons ook dat het nu echt bijna zover is. Iedere dag lieve en mooie kerstpost op de deurmat (en bij iedere kaart een schuldgevoel omdat jij juist dit jaar besloot om ze niet meer te versturen), stiekem weer zin in een boomloos huis met bloemen in de vazen (dus doen we dat gewoon!), een stukje echte Engelse kersttaart van Bettys Yorkshire snoepen bij je ouders.

B007-2En dan de laatste blik in de recepturen… Ein-de-lijk heb je je diner rond voor je familie of vrienden, maar er is nog een groep die wat kritischer is wat eten betreft: de kinderen. De meeste kinderen vinden het samenzijn met neven en nichten hartstikke gezellig, maar aan tafel zitten en een drie-, vier-, vijfgangendiner nuttigen is vaak niet aan hen besteed – uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Je kunt grijpen naar kipstukjes en friet, of voorverpakte poffertjes, maar een simpel gerechtje dat er ook nog eens gezellig uitziet, draai je echt zo in elkaar. Beloofd!

B007-4Zoals dit groene soepje met eekhoorntjesbrood. Oh, je verwachtte echt iets met paddenstoelen? Nee hoor, we drukten de eekhoorntjes uit bevroren brood (dat steekt makkelijker) met koekvormpjes en roosterden deze licht. Het is allemaal geen hogere wiskunde, maar het ziet er wel gezellig uit. Vergeet geen sterretjes uit te steken, het is tenslotte kerst.

Groene soep kun je maken van verschillende groenten, wij maakten dit keer een simpel courgettesoepje. Maar de echte favoriet is toch wel de waterkerssoep. Waterkers is niet zo gemakkelijk te verkrijgen, maar de groenteboer neemt het graag voor je mee als je het bij hem bestelt. Met z’n allen genieten aan tafel, van elkaar en van het lekkere eten. Dat klinkt toch als het begin van een fijne kerstavond?

1 reactie op “eekhoorntjesbrood”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *