den bosch

DB1Een stad met een fikse kater. Zo troffen we Den Bosch aan nadat Prins Amadeiro XXV het een aantal dagen voor het zeggen had gehad. Tussen alle bezemwagens en glasscherven door uitwijken naar het oude, vertrouwde Mariapaviljoen voor een lekkere lunch is nooit een gek idee. Een samenwerking tussen Eetbar Dit en Studio Boot, lekker én mooi. Altijd een prima plek om in alle rust te genieten van een kop thee en een broodje.

Vanuit het paviljoen liepen we via de Sissy Boy op de Arena en Mister Design richting de Vughterstraat. Webshops Only verkoopt allerlei fijne designspulletjes en iets verderop heeft Daily Poetry sinds een poosje een tweede vestiging. Een enorm pand (sommigen van jullie kennen het nog uit de de tijd dat Oxo er zat) met achterin een plek om wat te drinken of te werken. Zelf noemen ze hun winkel een creatieve woonkamer waarin ze alles verzamelen waar zij blij van worden.

DB8Als je aan de overkant nog iets doorloopt, kom je Koekwaus tegen. Een conceptstore met labels als Susan Bijl, Assembli en Suussies. Van alles wat. Via de Postelstraat zijn we Lucy Lane in de Kruisstraat even binnengewipt voor inspiratie voor onze lentegarderobe. Altijd smullen van merken als Saint Tropez en MbyM en het kleurenpalet met mintgroen in de hoofdrol sprak ons wel aan! Helaas waren biologisch restaurant NomNom en koffietent Creme Coffee and Pastry nog druk bezig met hun carnavalsschoonmaak. Om de hoek op het Minderbroederspleintje bezochten we VanDaan waar Ferm Living, HAY en allerlei andere fijne merken worden verkocht.

DB4De Snellestraat is de plek waar Vintage Room zit. De allerfijnste interieurwinkel van de stad volgepropt met de meest prachtige lampen en stoelen, cactussen en speelgoed. Zij genoten helaas van een vakantie (nog tot en met 23 februari): nog een reden om snel weer terug te gaan. Gelukkig zit ietsje verderop, voorbij Eetbar Dit, kledingboetiek Liefste. Stefanie en Lieke verkopen een heerlijke collectie tasjes, riemen, sjaals en jurken.

DB6Op de terugweg naar de parkeergarage wipten we in de Verwerstraat Westside binnen. Een overweldigend pand met kleding, kunst en boeken. Vooral de wand met de John Derian bordjes maakte indruk op ons, wat een fijn effect zo’n muur vol!

DB9Ernaast zit Oh! waar je terecht kunt voor dameskleding, schoenen, boeken en iets te drinken in de gezellige koffiehoek. We zouden onszelf niet zijn als deze dag niet werd afgesloten met taart. De Verkadefabriek heeft een kleine vestiging geopend in boekhandel Adr. Heinen in de Kerkstraat. Chocoframbozentaart en cheesecake werden gedeeld en van ieder hapje smulden we.

DB10Helemaal blij werden we toen we tijdens de állerlaatste meters richting auto toch even bij Lia Staring spiekten. De meest toffe schoenen met 70 procent korting als toetje van een gezellige shopdag in het altijd bruisende Den Bosch.

21 Comments

  1. Waauww!! Elke keer ben ik weer verbaasd over allemaal leuke winkeltjes die jullie beschrijven in jullie prachtige blog! Een dagje Den Bosch komt op mijn To-Shop-List! Hahah! Fijne avond! x Corina
  2. Wat leuk! Precies al mijn favorieten opgenoemd. Krijg zin om de stad in te gaan ;) X Lonneke ps De volgende keer ook bij Oak binnenwippen, zit in de Snellestraat. Past helemaal in dit lijstje!
  3. Heel leuk! Ik was er vorig jaar voor het eerst en vond het echt een super stad. Nu ik dit lees wil ik er meteen weer eens heen voor deze goeie tips! Mijn vriendin gaat er wonen, dus deze blog sla ik op. Dat wordt logeren :) X
  4. Ik kom regelmatig in Den Bosch bij m'n zusje, maar veel te weinig in de stad! Binnenkort toch echt eens een dagje shoppen plannen! Genoeg inspiratie door jullie blog. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wij verzenden op maandag en donderdag

X
  • Geen producten in de winkelwagen.