den bosch – deel 2

Den-Bosch-1Omdat we elkaar al heel lang niet zagen door de vakantie en omdat we tijdens ons laatste Den Bosch-blog baalden dat allerlei zaakjes dicht waren door de nasleep van carnaval gingen we in de herkansing. Met een hoogzwangere buik -en met de kermis in de binnenstad- is het verstandig om je te beperken tot één straat: de Postelstraat. Op de hoek lunchten we heerlijk bij Nom Nom met linguine en coquilles. Uitbundig schijnende zon, verse bloemetjes en een locatie waar je ongegeneerd mensen kunt bekijken. Het terras zit op een soort splitsing waar ook de straat vanuit het Centraal Station op uitkomt, meer dan genoeg te zien dus.

Den-Bosch-2Iets verderop in het straatje zit mini-warenhuis OAK waar eigenaresse Marieke al onze favoriete merken verkoopt. Van Storytiles tot Serax en van Selected Female tot Elke van den Berg, alles in bijpassende kleurtjes en texturen. Het is ook iedere keer weer een verrassing wat voor origamicreaties ze in de etalage heeft hangen. De zomerjurkjes zorgden ditmaal voor een instant zomers sfeertje.

Den-Bosch-6Een paar honderd meter verder zit aan de overkant andere favoriet Vintage Room waar we heel graag even zwijmelen bij alle kleuren en uitvoeringen van de Jieldé-lampen en andere heerlijke interieuritems. Krukjes van Tolix, de welbekende volièrelamp van Mathieu Challieres, behang van Cole and Son, toffe deurknopjes en bijzonder speelgoed: alles smaakvol tentoongesteld. Het leuke is dat je voor de lampen ook mooie snoeren en schakelaars kunt kopen die eigenaar Wim er meteen voor je aanzet.

Den-Bosch-3Den-Bosch-5We sluiten ons bliksembezoek uiteraard in stijl af. Want wat is nu PRCHTG zonder een taartje? Voor een lekkere bak koffie met huisgemaakt gebak of een prima ontbijtje kun je naar Crème Coffee and Pastry. Niet te versmaden zo’n warm chocofudgegebakje!

Den-Bosch-4

4 reacties op “den bosch – deel 2”

  1. Pingback: zomerslaap – PRCHTG

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *