delft

Delft - Liggend 1Een zonnige vrijdagmiddag in de stad waar we allebei gewoond hebben, met de belofte van vriendin Saskia (waar we een geweldige binnenkijker maakten) dat er zich veel toffe nieuwe winkeltjes en koffietentjes gevestigd hebben. Blijer kun je ons bijna niet maken. We beginnen met een bezoek aan Galerie xs, en dat ‘extra small’ is niet overdreven, de galerie van Margo Weijer telt slechts acht vierkante meters.

Ze ontvangt ons met heerlijke cappuccino en mega lekkere koekjes van de overburen – nogmaals dank daarvoor Margo – en pakt het kunstwerkje dat Jessica koopt vol liefde in. Naast haar eigen werk verkoopt ze onder andere prachtige foto’s, kleurrijke theedoeken, vrolijke kaarten en het mooiste keramiek. Je snapt, dan gaat een prchtg hart natuurlijk wel sneller kloppen.

Delft - Staand 2De volgende stop maken we bij Michel, een echte Franse boulangerie waar je niet alleen terecht kunt voor authentieke ‘pains’ en taartjes, maar ook voor een zalige latte, waar wij een overheerlijke tarte citron bij nuttigen. Bij binnenkomst komt de geur van vers brood tegemoet, met een beetje geluk is de eigenaar zelf aanwezig en klinken er zelfs Franse klanken door deze fijne winkel, met zijn stoere muren. En wat dacht je van deze enorme collectie aan echte confiture? Leuk om cadeau te doen of zelf te houden en van te smullen tijdens het zondag ontbijt.

Delft - Liggend3

Delft - Staand 1 Voldaan vervolgen wij ons rondje Delft over de Hyppolytusbuurt waar onlangs Forever Young werd geopend om vervolgens de nieuwe vintage winkel op de Markt (pal naast de kerk) te bezoeken. Naast deze heerlijke winkel vol schatten bevindt zich sinds kort Milo Design Gifts. Vergeet ook niet van Waaij en Soetekouw en Kek een bezoekje te brengen. Wij slaan deze twee  wegens tijdgebrek dit keer even over, omdat we heel graag nog een bezoekje willen brengen aan wat kringloopwinkels. Waarvan ‘het goede doelen winkeltje’ al jaren onze favoriet is. Succes verzekerd daar, we kunnen onze tassen daar volladen met het mooiste servies, maar doen het (dit keer) niet.

Delft - Liggend 2Over de Brabantse turfmarkt (hier kun je nog even rechtsaf slaan en Dille & Kamille bezoeken op de Burgwal) lopen we richting de Oude Langendijk, om het nieuwe pand van Seven Days te bewonderen.Deze winkel is al jaren een hotspot in Delft en tegenwoordig hebben ze ook een coffee corner, een goede move als je het ons vraagt. En wat een prachtige, stoere winkel is het geworden, we keken onze ogen uit. Bij Seven Days kun je terecht voor een volledige inrichting, Rob en Tineke en hun team staan je graag met raad en daad bij als je er even niet meer uitkomt.

Delft - Staand 3Echt, wij kunnen niet wachten om Delft nog een keer bezoeken, want er zijn nog veel meer hele fijne adresjes! Zo gaan we de volgende keer écht weer appeltaart te eten bij de enige, echte Kobus, een klassieker inmiddels. Als jij zelf nog aanvullingen hebt horen wij ze graag!

8 reacties op “delft”

  1. Leuk, ‘mijn’ stadje sinds een jaar of vijf… Mijn absolute favoriete adresje is Kek, daar moeten jullie volgende keer echt heen! Ook leuk: Miss Morrison voor koffie, De Lelie voor ijs en chocola (in de zomer staan hier tot ’s avonds laat rijen), Jans voor koffie of lunch, De Winkel voor kleine cadeautjes, Het Waarenhuis voor mooie Hollandse producten (zoals het werk van Maartje van den Noort), van den Burgh voor chocola, Doelenplein voor terrasje, en nog veel meer!

    1. Hey Marije, bedankt voor al je tips!!! Teveel om op te noemen inderdaad…waarom wij ooit verhuisden? 😉 Gelukkig komen we er nog vaak om lieve vrienden te bezoeken en meestal zorgen we dan dat we nog even de stad in kunnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *