de roze kast

thuis6Al zo lang ik me kan herinneren, struint mijn moeder rommelmarkten en Marktplaats af voor oude meubels en curiosa. De kleur of het hout maakt niet uit: met een blik verf, wat schuurpapier en een bol staalwol geeft ze de kasten en tafels een metamorfose. Ook voor nieuwe bekleding op oude stoeltjes of lampenkappen draait ze haar hand niet om. Het interieur van mijn ouders staat best ver van mijn smaak af, maar verdient zeker eens een eigen blog. Alleen al om de verzameling opgezette dieren die een ieder jaloers zal maken.

thuis10Dan de roze kast. Hij is al zwart, houtkleur en grijs geweest, wit zonder de deuren erin functioneerde hij als televisiekast bij mijn zus en de laatste maanden stond hij bij mijn ouders in de garage. Met een tweede kind is opbergruimte nog harder nodig en het kleine lichtgrijze kastje dat hier stond, voldeed al láng niet meer (lees: puilde uit!) en toen mijn vader met het lumineuze idee kwam om de kasten om te ruilen, was het snel beklonken. Een blik verf werd besteld (‘ashes of roses‘, alleen die naam al) en alvast in de garage bij de kast gezet voor als ik ooit tijd zou hebben.

thuis5thuis7En ineens belde mam. Of ze de kast konden komen omruilen, want hij was klaar! Wat een verrassing en wat was hij práchtig geworden. De kleur mooier roze dan de stalen deden vermoeden en omdat er flink met staalwol werd geschuurd was hij ook gaan leven. Een kast met een historie, meer ruimte voor onze rotzooi en weer een roze item in ons mannenhuishouden. Driedubbel winst.

11 reacties op “de roze kast”

  1. Wat heerlijk zo’n handige moeder! De kast is echt super mooi geworden. Past perfect in jullie mooie woonkamer!

  2. Super mooi jullie nieuwe kast! Geweldig die kleur! Ik denk dat ik heel snel de bordjes terug kom brengen zodat ik m life kan bewonderen ;0)

  3. De kast is prachtig. De truc is dus mooie goede verf, daarna met staalwol bewerken. Maar hoe werkt het dan met die wax ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *