cymbidium

orchid4Met stelen van 70 centimeter lang, zo’n zeventien bloemen per exemplaar, met glinstertjes in de blaadjes, een brullend hart met exotische panterprint en een niet te evenaren gradiënt van crème naar roze: de Cymbidium is een bloem om hopeloos verliefd op te worden. Deze maand start een nieuw seizoen voor deze opvallende snijorchidee. Mocht je niet van roze houden (hoezo niet?!) dan is er geen man overboord: ze zijn er ook in het bordeauxrood, wit, geel, groen of bruin. Er bestaat ook een kleinbloemige variant en afhankelijk van hoe lang de steel is, kunnen er zelfs tot meer dan vijfentwintig bloemetjes aan bloeien.

orchid3orchid5orchid2De Cymbidium is in al zijn pracht natuurlijk enorm geschikt om in zijn eentje in je allermooiste vaas te zetten. Wat dacht je van zo’n weldadige tak in je flesvaas van Klaas Kuiken? Of misschien wel in een minder opvallend, doorzichtig exemplaar zodat de bloem alle aandacht opeist? Je zou er ook voor kunnen kiezen om er wat groen bij te stylen, zoals wij dat met een bosje eucalyptus hebben gedaan. De Cymbidium zelf is bladloos, maar wij vinden het grijsgroen er toch wel heel chique bij staan. De steel leent zich er ook voor om ingekort te worden en je zou de bloemen er zelfs voorzichtig van af kunnen plukken om die in een paar kleine vaasjes te laten pronken.

Fleur boft in haar nieuwe dorp met de allerfijnste bloemist. Marloes van Oord Bloemen dacht mee over de perfecte begeleidende bos. Een iris, een paar dahlia’s, leeuwenbekken, paarse callicarpa en meer moois in roze, paars en bordeaux zorgen dat de Cymbidium gezelschap heeft, maar niet op de achtergrond verdwijnt (dat gaat ook wel lastig met zo’n weldadige tak).

orchid1Cymbidiums zijn sterke bloemen die lang houdbaar zijn in huis. Tot wel drie weken kun je genieten van hun schoonheid, als je er maar op let de vaas schoon is. Met een schuin afgesneden steel en elke vijf dagen een plons vers water blijft hij lekker lang staan.

Dit blog maakten wij in samenwerking met kwekers van snijcymbidium. Voor meer info en stylingtips kun je eens kijken op www.orchids-info.com

2 reacties op “cymbidium”

  1. Wauw, prachtige bloem! Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik ga m’n bloemiste eens vragen of ze ze mee kan nemen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *