coming home

wvdh-1De oplettende volger weet inmiddels dat wij groot fan zijn van Piet Hein Eek. we schreven er al eens over voor vtwonen. In zijn winkel worden onze wensenlijsten langer en langer, in zijn restaurant kunnen wij met gemak ons de hele dag te goed doen aan koffie met lekkere taartjes en tijden de DDW – wanneer alle ateliers voor het publiek geopend zijn – sowieso de place to be. Toen bevriend fotograaf – zeg maar gerust kunstenaar – Willem van den Hoed (van de het prachtige kunstwerk bij Jessica thuis) vorig jaar dan ook vertelde dat hij ging exposeren bij PHE maakten onze harten dan ook een klein sprongetje: wat ons betreft een ‘match made in heaven’.

wvdh-5wvdh-2Een jaar geleden, toen Willem nog met zijn vrouw en zoontje in Korea woonde en bij Jessica thuis  boerenkoolschotel kwam eten, leek de expositie nog zo ver weg. Maar vandaag – en voor een select gezelschap gisteravond al – was het dan zover: de opening. Vanaf vandaag tot en met 24 juni 2018 kun je het indrukwekkende werk, onder naam ‘Coming Home’ (Willem en zijn gezin wonen inmiddels weer in Nederland) bij PHE bewonderen. Man, wat zijn wij trots op Our man in Seoul (zoals hij op Instagram heet). Want wat komen zijn prachtige foto’s goed tot zijn recht in dit stoere, industriële pand. Mocht jij ook Willem-fan blijken te zijn, het boek ‘Coming Home’ vind je beneden in de winkel.

wvdh-3Het Koreaanse diner ter ere van deze heugelijke gebeurtenis vond plaats in de Wonderkamer, dit is waar PHE zijn vaste collectie toont. Hier hangen naast werk van Willem ook kunstwerken van Marc Mulders, Tokihiro Sato, Scarlet Hooft Graafland en vele anderen. Kortom, plan – met je moeder, beste vriendin of je lief – maar vast een dagje Eindhoven, want er is weer genoeg moois te ontdekken op deze fijne plek.

wvdh-4

1 reactie op “coming home”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *