circum

puik-schaal-5Op een druilerige, natte, aardedonkere zondag is een activiteit als ‘koekjes bakken’ essentieel om de uren door te komen. Ieder kind zijn eigen taak: de een kneedt, de ander rolt, de verdwaalde korrels deeg krab je later wel weer van de keukenkastjes… Wij vergeten wel vaak dat het deeg een uurtje moet rusten in de koelkast, maar ditmaal gebruikten we die pauze om in de diepe plassen te stampen. Win-win.

puik-schaal-2puik-schaal-3Met een paar basisingrediënten heb je al snel wat lekkers in je trommel zitten. En ja, die koektrommels. Wat zijn ze mooi he?! Magisch dat mondgeblazen regenbooggekleurde glas met die holle zijde die je gebruikt om je baksels te presenteren. Ontwerpduo maakte al eens zo’n toffe Presentation Platter (een roze staat hier bovenop de roze kast) en nu is er dan de Circum voor Puik. In twee handige maten, voor al je lekkernijen. De bos bloemen scoorden we bij de nieuwe hofleverancier, boffen dat Marloes nog zo’n prachtige bijna zwarte dahlia had staan, en met die paarse besjes omarmen we officieel de herfst.

puik-schaal-1puik-schaal-4Een plak koekjesdeeg bedekt met Nutella werd een trommel vol Nutella Swirl koekjes naar het recept van Laura’s Bakery. De variant met kaneel leek ons stiekem nog lekkerder, maar die boodschappen hadden we niet in huis. En al lijken ze niet op het voorbeeld, we bakten ook de Citroen Fruittaartjes van dezelfde website. Omdat een portie lemoncurd op zijn tijd gewoon niet te versmaden is.

Dankjewel Puik, voor de prachtige schalen. We zullen ervoor zorgen dat ze altijd gevuld zullen zijn, beloofd.

1 reactie op “circum”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *