buliq

Buliq 1 - liggendOp ons blog voor VT Wonen schreven we over onze ontmoeting met Karim en zijn handgemaakte vogels. Van oude boomstammen maakt hij ‘buliqs‘, losse vogelkopjes en -lijfjes die je op de door jou gewenste manier op elkaar zet om het beestje trots of misschien wel verdrietig te laten kijken. Noem een houtsoort op, en Karim heeft er een vogeltje van gemaakt.

Buliq 1 - staandBuliq 2 - liggendGefascineerd door zijn vakmanschap en vooral verwarmd door zijn ontvangst en gastvrijheid, werden wij langzaamaan verliefd op de houten beestjes. Vereerd waren wij dan ook dat er een exemplaar van perenhout (die nog geschuurd werd in ons bijzijn!) en eentje van essenhout mee naar onze huizen mochten vliegen. En zie ze nou toch eens prachtig zijn, onze eigen buliqs.

buliq7

bukiq9De plek waar de werkplaats van Karim is gevestigd, is sowieso erg de moeite waard om eens te bezoeken. Een oase van rust in de drukke stad Utrecht. Een groene plek met een eeuwenoude molen, een speeltuintje en overal dieren. De buliqs zijn te koop in zijn eigen atelier, maar ook webshop Hoeked (ja, die van die toffe Korridor piramideboxjes) verkoopt een selectie.

De lichtroze kaars is de ‘tallow’ van Ontwerpduo, de mintgroene en roze flesvaas zijn van Foekje Fleur, het oranje schaaltje is een Kaleido van Hay en de lichtroze grote waterfles is van Elke van den Berg. 

De zwarte lamp is van Jieldé, het bordje met de vogels van John Derian, het witte popje van Lammers en Lammers, het klokje van Elke van den Berg en de glazen knop van Petite Friture. 

3 reacties op “buliq”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *