boerderijtour

boerderijblog4Van een rijtjeshuis op een levendig hofje in een volle en actieve nieuwbouwwijk naar een boerderij in een echt dorp met zo’n 1500 inwoners. Een gehucht zonder winkels, maar met een prachtige kerk (onze buurman die elk half uur trouw zijn klokken laat luiden) een schitterend Mariahuis, idyllisch kapelletje en buren die eieren van hun kippen komen brengen en flessen verse melk voor 1 euro verkopen. Het is even wennen tussen alle voorbijrijdende tractoren en paardenkoetsen en we keken onze ogen uit toen we de eerste uitvaart meemaakten (echt het hele dorp liep uit!). Maar deze bijzondere woning uit 1885 zal zeker tot ergens in december het toneel zijn voor Fleur en haar gezin.

boerderijblog1boerderijblog7Intussen wordt op zo’n 5 kilometer afstand een droomhuis gebouwd. In een ander dorp (waar maar 500 mensen meer wonen en ook geen supermarkt te vinden is), waar Lode na de zomervakantie op zijn basisschool zal starten. Dit was ook de voornaamste reden van deze tussenstap: hij kan nu lekker met zijn klas tegelijk aan het nieuwe jaar beginnen en al wat nieuwe vriendjes gaan ontdekken.

De boerderij heeft een heerlijk lichte woonkeuken, met spuuglelijk en klein keukenblok, koken voelt hier als op de camping. Maar de ronde tafel is altijd wel bezet, een superfijne plek om met Lego te bouwen, een boek te lezen of bij te kletsen met schoonzussen, nichtjes of vriendinnen.

boerderijblog2boerderijblog5De deuren zijn allemaal in hoogglans zwart gelakt. Tel daar de hoge plafonds en de werkelijk prachtig authentieke tegels in de lange gang op en je omschrijft eigenlijk een ware droom. En zo voelt het ook wel als je het huis binnenkomt. Vol sfeer, ruimtelijk en veilig. In de bijkeuken een echt old school granito keukenblok waar een heuse koffiecorner is gemaakt en waar de vaatwasser bovenop de wasmachine staat.

De jongens voelden zich al heel snel op hun gemak. Ze slapen voor het eerst samen in een kamer. Wel een joekel van een ruimte waarin ze allebei een eigen hoek hebben, en dat bevalt ons allemaal prima. Lode zijn kant had een flink gehavende muur, fijn dat Jessica nog een emmertje Faded Indigo van Flexa had staan! Een uurtje kwasten en wat een verschil. Boven Goof zijn bed hangen wat toffe posters en zo hebben zij toch wel de mooiste kamer veroverd.

boerderijblog8boerderijblog3Wat een luxe om een gesplitste woonkamer en keuken te hebben. En dan ook nog eens een living met glas-in-lood en een marmeren schouw, eentje met een hoog plafond met ornamenten. Een plek die overspoeld wordt door licht en waar de vloer volgebouwd kan worden met rails voor de Duplo-trein, waar we even op de bank voor de televisie kunnen neerploffen en waar we schatten kunnen uitstallen op de pronkschouw.

boerderijblog9Maar echt het allerbeste onderdeel van dit huis zit verscholen aan de achterkant. Een kolossale schuur waar vroeger de stallen gevestigd waren en waar nu alle ruimte is om met loopfietsen, skelters en traptractoren te racen. Waar het lekker koel is tijdens hete dagen en waar de was aan de staldeuren kan droogwapperen. Idyllischer wordt het niet toch?!

boerderijblog6Het toffe dekbedovertrek is er natuurlijk eentje van Snurk. Samen met het UMC hebben ze deze ‘paper zoo’ ontworpen met fantastische diertjes van origami om de ziekenhuiskamers mee op te fleuren. Helemaal tof dat ze per verkocht overtrek ook 1 euro doneren aan het Cancer Center in Amsterdam. 

22 Comments

  1. Wat een prachtige plek en wat weet je alles toch weer om te toveren in een fijn en passend paradijs. Dan valt dat camping blok ook niet zo op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

let op: ons retouradres is gewijzigd, je vindt dit onder de FAQ. wij verzenden op maandag.

X
  • Geen producten in de winkelwagen.