bloemenkroon

bloemenkrans5‘Je bent nog mooier dan Elsa!’ riep een buurmeisje uit. En dat willen we toch allemaal? Struin de brandgangetjes achter de huizen eens af, de weelderige groenstroken langs sloten, de verlaten polderweggetjes: overal vind je geschikt materiaal om jouw eigen bloemenkroon te maken. Vorig jaar schreven we al een blog over het maken van kransen, en over dat het zo’n fijne besteding is samen met kinderen. Als je zelf zin hebt gekregen, hier een korte werkbeschrijving. Het is zo simpel!

bloemenkrans6bloemenkrans4Ik gebruikte een soort ijzerdraad met plastic eromheen, maar iedere soort die je tot een rondje kunt buigen zal voldoen. Dit is je frame. Je begint met een lange tak met veel groen die je als basis rondom je ijzeren frame wikkelt. Op sommige stukken maak je de tak onzichtbaar vast, hiervoor gebruikte ik de ijzerdraadjes die bij boterhamzakjes zitten. Het is mooi als je nog maar weinig ijzerdraad ziet. Vanuit deze groene ondergrond ga je de krans opbouwen. De meeste bloemen hebben flexibele takjes die zich er perfect voor lenen om te wikkelen, af en toe een ijzerdraadje of touwtje voor de zekerheid is geen probleem natuurlijk. De mooiste bloemen steek je er als laatste in. Er zijn inmiddels zoveel takken gebonden dat er overal plekjes zijn ontstaan om grotere bloemen met kortere steeltjes in te steken.

bloemenkrans-3bloemenkrans1Hoe meer kleuren, hoe uitbundiger. De krans die Lode en ik de dag na Midzomernacht maakten was voornamelijk roze en paars, ook dat kan prachtig zijn. Hij wilde deze beauty natuurlijk ook op om zich even een heuse ‘bloemenprinses’ te wanen. Als jullie zelf aan de slag gaan, tag ons alsjeblieft want we zijn superbenieuwd!

bloemenkrans2

5 reacties op “bloemenkroon”

  1. Schitterend! Wat een prachtige kleurencombinaties. Mooi tafelkleed ook. Waar kan ik deze vinden? Dank alvast!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *