blauwe zeeën en groene harten

leutasch-1Hoewel Jessica dit jaar voor een vertrouwd recept – een weekje Domburg én een weekje Oostenrijk – koos, was deze vakantie toch anders dan voorgaande vakanties. De eerste week bracht zij met haar hele gezin én aanhang (echt, twee keer met je ogen knipperen en het is zover) door aan de Zeeuwse kust. Een heel (vakantie-)huis vol betekent dat er altijd iemand is die zin heeft om nét voordat de zon ondergaat nog even naar het strand te rennen om daar van de mooiste zonsondergang te genieten, er altijd wel iemand zo gek is om mee naar het zwembad te gaan en dat er eindeloos Rummikub werd gespeeld. Want zonder Rummikub geen vakantie!

leutasch-3leutasch-2Na zeven dagen zon, zee en een beetje regen werden er snel wat wasjes gedraaid en zette de auto koers naar de door ons zo geliefde Alpen. Echter, de auto was dit keer een stuk leger…het was namelijk ook de eerste keer dat de jongens ervoor kozen om thuis te blijven. Best gek en tegelijkertijd ook heel erg fijn, zo genoot Danee volop van alle aandacht die ze kreeg en al het natuurschoon om ons heen. Ze plukte de mooiste bloemen, die in het appartement met zorg gedroogd werden, keek haar ogen uit bij de Swarovski Kristalwelten in Wattens en waagde zich – samen met papa – aan Europa’s langste Alpen achtbaan in Imst. Ook werden er voorzichtig wat eerste rondjes gevlogen met de drone die manlief zichzelf een dag voor vertrek cadeau deed. De dagen vulden zich als vanzelf en werden steevast afgesloten met een frisse duik in het prachtige, schone Alpenbad, maar toen wij haar tijdens een broodje met een Frankfurter worstje op het balkon vroegen wat ze nu het leukste van alles vond, antwoordde ze stellig: ‘Dit!’

frankrijk2Wekenlang zocht Fleur naar de beste tips, vroeg ze zelfs via Instagram hulp, speurde ze het hele internet af, ondervroeg ze collega’s en vriendinnen en bleef ze maar twijfelen. Wat te doen met een peuter van anderhalf en een kleuter van vier? Kunnen die wel tegen de warmte in het zuiden? Houden die zich wel koest in een tent waar de buren letterlijk alles kunnen horen? Vervelen die zich niet dood in een appartementje? Is een autorit van meerdere uren niet alleen maar erg frustrerend en vooral vermoeiend (en dan met name voor de ouders in kwestie)? Allemaal vraagstukken waar alleen na eigen veldonderzoek antwoorden op zouden kunnen komen. Dus De Wit in Schijndel werd leeg gekocht, een week van tevoren werd bij een aantal campings gepeild of er een plekje vrij was, de dakkoffer werd volgeladen (man, wat een volksverhuizing) en de voorpret startte door Lode langzaamaan in te lichten over het land van de bestemming: Frankrijk. In eerste instantie niet ons meest geliefde vakantieland, maar na wikken en wegen en afstrepen toch de winnaar.

frankrijk1Een kleinschalige camping van Nederlandse eigenaren Judith en Andries in het Groene Hart (check hun website als je interesse gewekt is). Een vlekkeloze heenreis, een heerlijke periode in alle rust en stilte, Goof die zich ontpopte tot de meest geliefde campinggast, Lode die zijn hart ophaalde bij het riviertje dat langs de camping stroomde en die een vriendje maakte. We lazen in onze boeken, schoven aan bij de perfect bereide table d’hôtes en campingbarbecue, trapten lol in de tent, maakten kleine uitstapjes. En toen de nachten steeds kouder werden (fleecedekens, slaapzakken en mutsen van de plaatselijke Decathlon boden te weinig soelaas) besloten we om wat plannen te wijzigen: terug naar Nederland, een paar wasmachines volmikken en op naar Zeeland voor een toetje. Een paar dagen zon, zee en strand in een andere omgeving (dankjewel lieve lezeres die mij in Frankrijk herkende en me de camping in Cadzand tipte!). Goof zag voor het eerst de echte zee en speelde non-stop met het zand, Lode zocht haaientanden en wij konden niet anders dan concluderen dat kamperen met kinderen echt heerlijk is.

cadzand1

3 reacties op “blauwe zeeën en groene harten”

  1. Wat een fijn vakantieverslag! Ik heb als thuisblijver jullie blogs wel gemist hoor! Ben benieuwd naar al het leuks dat eraan gaat komen. X

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *