bijna vakantie

Rood en roze 2 - staandWe zijn er aan toe: de kerstvakantie, en dan met name de kinderen. Twee weken niet om zeven uur hun bed uit, naar school, de bijbehorende huiswerkbegeleiding en op tijd naar bed. Ik snap dat wel! Stiekem heb ik er ook best een beetje behoefte aan. Even niet iedereen achter zijn vodden aan zitten om op tijd te zijn, struikelen over schooltassen, stipt om kwart over acht op het schoolplein staan. Nee, veertien dagen luieren, lekker eten, filmpjes kijken, eindeloos lezen en/of plaatjes kijken (de van Sinterklaas gekregen boeken liggen al klaar), lange wandelingen maken – deze afsluiten met warme choco mét slagroom – en samen zijn met hen die ons lief zijn.

Rudolph - staandVoordat het zover is heeft Danee vanavond het jaarlijkse kerstdiner op school, haar glitter-outfit zocht zij vanochtend al met de grootste zorg bij elkaar. Iedereen maakt een aantal hapjes en dus maakte ze een prachtig getekend boodschappenlijstje met daarop druiven – aardbeien – m&m’s en marshmallows. Op een paar ontbrekende onderdelen alle ingrediënten voor de smeltende sneeuwpop koeken en fruit-kerstmannetjes die we vorig jaar maakte. Echter bleken de aardbeien echt vreselijk duur te zijn en beschikt onze Albert Heijn niet over de ‘ordinaire’ roze én witte marshmallows die we zochten. Tijd voor plan B: de Rudolph cakejes! Zijn ze niet tof geworden? En terwijl Danee met haar klas alle rendiertjes verorbert vergrijp ik me nog maar eens aan deze overheerlijke fondant sterretjes van de Hema…vooral de witte zijn niet te versmaden. In het nieuwe jaar gaan we wel weer wat extra bewegen! Of niet!

rood en roze - staand

5 reacties op “bijna vakantie”

  1. Wat onwijs leuk die Rudolph cakejes! En heerlijk de vakantie! Ik werk ook nog bij de Bso, dus heb ook even kindjes deze twee weken 😉 haha! Kan me voorstellen dat je zo’n vakantie samen ook wel erg gezellig vind!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *