biarritz

biarritz-7Het lijkt alweer zolang geleden, het bruine kleurtje dat we springend in de golven opdeden begint langzaam te vervagen, de kinderen zijn weer naar school. Kortom het ‘gewone’ leven draait alweer op volle toeren, compleet met dubbele afspraken, oppassen die in moeten worden gevlogen en ontplofte huizen. Gelukkig hebben we de foto’s nog en bij het zien van alle fijne kleurtjes worden we overspoeld door fijne herinneringen en wanen we ons even terug in dat fijne Zuiden van Frankrijk – Biarritz om precies te zijn – waar we uren in de golven doorbrachten, door gezellige straatjes slenterden en heel veel ijsjes aten!

biarritz-3Je gaat er misschien nooit naar toe en dus hoeven we misschien niet alle ins en outs te delen, maar hoe fijn is het, om dat heerlijke vakantiegevoel weer op te roepen. We kunnen het zalige ijs van Maison Dezamy (ik raad dropijs aan, Danee viel als een blok voor het speculoos-ijs van de concurrent) bijna weer proeven. Naast lekker eten – wat we onder andere deden bij Bar du Marché, waar je in heerlijke Franse ambiance een simpele maaltijd of tapas kan eten – kun je in Biarritz heerlijk shoppen. Van hippe conceptstores tot toffe turfwinkels en van sjieke dames- en herenmodezaken tot ordinaire souvenirwinkels. We zagen ze allemaal.

biarritz-1Uiteraard werden er armbandjes gekocht, om te dragen en om aan ‘thuisblijvers’ (lees aanhang en schoolvriendinnetjes) cadeau te doen. Tijden veranderen, maar gevlochten armbandjes blijven altijd. Toch? Open me, een klein winkeltje met de mooiste woonaccessoires waaronder prachtig keramiek, verdient een speciale vermelding. We ‘woonden’ er vlakbij en dus werd er bijna dagelijks een bezoekje gebracht aan deze fijne shop waar elke keer weer wat nieuws te ontdekken viel. Uiteraard werd hier een fijn souvenir gekocht. Een prachtige beker van Ismael Carre, je kan hem bewonderen in onze laatste vtwonen blogpost.

biarritz-5biarritz-8Little Bazar opende haar deuren op onze laatste avond, hoe mooi is dit blauwe geveltje? Wat ons betreft heeft Biarritz alles, een overzichtelijk centrum met veel gezellige restaurantjes en fijne winkeltjes, heerlijke stranden met fantastische golven (met daarin ontzettend veel surfers), maar het is er niet hysterisch druk en dat vinden wij fijn! Oké, niet op zondag naar het ‘hoofdstrand’ gaan. Wij genoten met volle teugen en gaan zeker nog eens terug. Misschien dan een weekje langer, zodat we ook een bezoek aan Bilbao kunnen brengen.

biarritz-6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wij verzenden op maandag en donderdag

X
  • Geen producten in de winkelwagen.