berlijn #2

Berlijn - staand 2Zoals we hier al eerder schreven was het Galerie weekend in Berlijn, wat zoveel betekent dat alle galeries open waren en er veel nieuwe exposities werden geopend. Daarbij was het mooi weer en waren er optredens voor kinderen in de nabij gelegen parkjes van de Auguststrasse. Noteer deze straat, gelegen in een fijne, groene buurt met leuke zijstraten. Hier zit onder andere een Hay winkel en genoeg plekjes om even lekker bij te komen met een chai latte.

Berlijn - liggend 14Checkpoint CharlieBerlijn - liggend 9In de ochtend bezoeken wij eerst het Holocaust monument, het blijft een indrukwekkende plek. Maar ook een plek waar kinderen graag spelen, van het ene immens grote blok beton op het andere springen of de uitdaging – het is gróót – uitgaan om verstoppertje te spelen. Echt, ik zou hem niet graag zijn. Vanuit hier kun je lopend naar Checkpoint Charlie (waar we dit toffe trabantje zagen rijden), de Brandenburger Tor en de Bundestag. Let op: als je die laatste wil bezoeken, boek dan alvast vanuit Nederland, anders kom je er niet meer tussen.

Berlijn - liggend 13De eerste ‘galerie’ die we aandoen na ons bezoek aan de toeristische trekplijsters is een hele bijzondere, je kunt hier namelijk (op afspraak) een scan van jezelf laten maken waarna ze met een 3D printer een miniatuur versie van jezelf printen. Hoe gaaf is dat? Kijk voor meer info hier. Uiteraard bezoeken we Do you read me, wederom een fijne boekwinkel, en vele andere galeries, maar genieten we voornamelijk van het hier ‘zijn’. De groene parken, de prachtige gebouwen, met nog mooiere ‘doorkijkjes’ en elkaar!

Berlijn - liggend 12Berlijn - liggend 8Per toeval stuiten we op de afstudeer expositie van de Berlijnse Fotoacadamie en omdat manlief volgend jaar gaat afstuderen aan de Nederlandse variant kunnen we niet anders dan even een kijkje nemen. De jongens wachten braaf tot we zijn uitgekeken en stiekem kijken we ook even naar hen, omdat het zo fijn is om te zien hoe ze elkaar vinden als we met zijn vieren op stap zijn.

Berlijn - liggend 5En dan nu de reden waarom de kinderen zo graag naar Berlijn gaan: de Blackriver store, de winkel van fingerboard wereldkampioen Timo Kranz. Stel je een winkel voor met ontelbaar veel fingerboardjes en ramps waarop je je coolste trics kan laten zien. Geloof mijn middelste: hier moet je geweest zijn!!! Deze winkel ligt in Friedrichsheim, waar waarempel nog meer leuke winkels zitten en we lunchen bij een pas geopende lunchroom met Spaanse specialiteiten. Ik drink hier de zoveelste variant rabarber frisdrank, erg lekker en wat mij betreft mogen ze hier de schappen van de plaatselijke supermarkt mee vullen.

In de meeste hippe Berlijnse winkels ligt overigens een praktische shopping gids die je zo naar alle toffe plekjes loodst, ideaal! Mocht je deze niet vinden, in deze wijk zitten de meeste leuke adresjes aan de Kopernikusstrasse, de Wühlischstrasse en de Gärtnerstrasse. Mocht je gaan…heel veel plezier!!

Berlijn - staand 5Berlijn - staand 3

3 reacties op “berlijn #2”

  1. Ik stond er eigenlijk niet zo bij stil dat Berlijn i.d.d. een top bestemming is! Als 16 jarige bezochten wij met school deze stad (was nog voor de val van de muur) en toen maakte deze al een enorme indruk op mij. Daarna ben ik er nooit meer geweest… Toch maar weer eens doen! THNX!

    1. Weet je wat ik zo’n fijne bijkomstigheid vind, het is allemaal zo betaalbaar. Wij aten voor veertig euro met zijn vieren de heerlijkste pizza’s ooit. En ook de hotels vragen geen absurd hoge prijzen. Berlijn gaat ons zeker ook nog een keer terug zien! 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *