artie farty

Artie Farty - liggend 2Het zal jullie niks verbazen: Danee is gek op tekenen, verven, kleien, knippen en plakken. In de kerstvakantie maakte zij aan de lopende band kerstkaarten van blanco kaarten, kleide ze de meest prachtige ijsjes (je zou er bijna écht je tanden in willen zetten), maakte ze een taartpunt met bordje én vork van restjes karton en tussendoor tekende zij zichzelf (onder bezielende begeleiding oma Laura) levensgroot op aan elkaar geplakte tekenvelletjes. Haar lievelingskanaal op YouTube is dat van Mister Maker, die – zoals zijn naam doet vermoeden – hele toffe dingen maakt. Over het antwoord op de vraag of wij het nieuwe boek ‘Artie Farty’ van Uitgeverij Loopvis wilden ontvangen hoefden we dan ook niet lang na te denken. En zo gingen prinses Sigrid en prinses Danee vanmiddag met ‘hét handboek vol kunstzinnige tips voor de niet-zo-heel-creatieve ouder’ aan de slag.

Artie Farty - liggend 1Eerst werd het boek zorgvuldig doorgebladerd, vervolgens werd unaniem besloten dat ze een vuurwerkschilderij wilden maken. Het boek stelt dat je niet voor elke zelfmaker van winkel naar winkel hoeft te racen vanwege lastig verkrijgbare materialen. De meeste dingen heb je waarschijnlijk gewoon in huis. Voor dit ‘kunstwerk’ heb je simpelweg wat inkt (wij gebruikten de bijgeleverde ecoline) en een rietje nodig. Je druppelt wat inkt – natuurlijk het liefst in verschillende kleuren – op een groot vel en blazen maar!

Zo hebben wij ook allemaal een bus scheerschuim in de badkamer staan, wist je dat je daar super mooi scheerschuim-marmer mee kunt maken?

Arty Fartie - liggend 3Arty Fartie - staand 2Hoe je dat doet lees je op pagina 39 van dit tof vormgegeven boek wat werkelijk bomvol staat werkelijk met goede ideeën voor creatieve momenten met je kind, maar ook met leuke tips en ‘do’s en don’ts’. En als je nieuwsgierig bent naar het echte kunstwerk als inspiratiebron scan je de QR-code met je smartphone, dan zie je de beroemde kunst en nog meer ideeën die je zelf toe kunt passen. Uiteraard waren de dames het meest enthousiast over het met hun handen in het scheerschuim zitten: eerst nog voorzichtig met één vingertje, maar al snel zaten ze tot hun ellebogen in het schuim. Toen moest het échte werk nog beginnen, wat een feest!

Het allerleukste is misschien nog wel dat wij een exemplaar weg mogen geven. Laat hieronder in een reactie weten waarom jij niet zonder ‘Artie Farty’ kunt en wie weet ben jij de gelukkige. Meedoen kan tot zondag 10 januari.

Arty Fartie - liggend 4

42 Comments

 1. Ik kan niet zonder dat mooie boek! Ben juf van een groep 3 sinds dit schooljaar!!! Altijd bovenbouw gedaan! En niet creatief.....dus heel veel nieuwe input nodig!!! Denk dat alle 27 kinderen in mijn groep er ook blij mee zijn
  • Ik kan niet zonder Mijn eigen werk is niet bijzonder Een bron van inspiratie Ik en mijn meisje maken een prachtige creatie Familie kan worden verwend Met een artie farty present Artie farty staat garant voor plezier Dit boek mag niet ontbreken hier!
 2. Wat een leuk boek! Het lijkt mij enorm leuk om dit met een aantal kinderen uit de klas (groep4) te ontdekken! Of zelfs met de hele klas! Lijkt me heerlijk wanneer de kids zo crea bezig kunnen! Dat komt toch vaak in de verdrukking op de planning en dat vind ik zo jammer! Als mijn zoontje van 5 maanden groot genoeg is lijkt me het ook leuk met hem samen te bekijken. En natuurlijk te beleven en ontdekken!
 3. Ik kan niet zonder dit hoek omdat ik mama ben én gastouder ben en dus een hoop kindjes heb waarmee ik alle leuke ideeën uit het boek kan kan testen! (daarbij is dit al mijn 3e give-away poging om dit boek te winnen, waardoor ik mij toch lichtelijk wanhopig ga voelen ;) Wat ik dan wel weer voor een boek vol fijne ideeën over heb..Maar toch ;) )
 4. Ik kan niet zonder Arty Fartie, omdat ik het belangrijk vind, dat iedereen de creativiteit in zichzelf ontdekt, in welke vorm dan ook. Omdat creativiteit je helpt, omdat het ontspannend is, omdat je ervan leert, omdat je er blij van wordt en het voldoening geeft, omdat het vaardigheden verbetert als motoriek en oplossend vermogen. Daarom geef ik creatieve workshops. Om de creativiteit nieuw leven in de blazen van kinderen tot hoog-bejaarden. Je wilt niet weten hoeveel deelnemers van tevoren zeggen; dat kan ik niet, om vervolgens met gepaste trots én een mooi resultaat naar huis gaan. Ik wil anderen inspireren en laat me graag inspireren. Liefs,
 5. Tof boek! Mijn zoontje (4 jaar) en ik zijn dol op freubelen!! En we hebben een klein budget, dus ik ben helemaal voor hergebruik van materialen en verder kijken dan je neus lang is... Ik kan altijd inspiratie gebruiken en zou heel blij zijn met het boek!
 6. Klinkt als een topboek..lijkt me dan ook heel leuk om voor mijn zusje te winnen, die volgende week weer voor de klas mag. Ik vind dat ze wel een kleinigheidje heeft verdient na een zeer pittige zwangerschap en start van haar zoontje. Nu ik ook net mama ben geworden, heb ik super veel steun aan haar en dat samen maakt dat ze dit super cadeau verdient!
 7. Oh, dat klinkt als een geweldig boek! Ik denk dat ik de kinderen in mijn stageklas (laatste jaar PABO) erg blij zou kunnen maken met de leuke knutselopdrachten uit dit boek ;)
 8. Onze elin kan zichzelf uren vermaken met freubelen. Zelf ben ik er wat minder handig in. En kan ik zeker wat hulp gebruiken!
 9. Ik zou het super tof vinden om het boek Arty Fartie te winnen omdat het boek er niet alleen fantastisch mooi uitziet maar ik ook gaag zulke blije gezichtjes als prinses Sigrid en Prinses Danee op onze drie kids gezichtjes wil toveren door dit boek te winnen.
 10. Arty Fartie is het boek van 2016 waar ik mijn knutselaar een enorm plezier mee zou doen! Ik ben niet zo creatief dus kan wel wat hulp gebruiken voor wat nieuwe (low budget) ideeën omdat mijn zoontje wel uren kan knutselen.
 11. Leuk! Mijn dochter is een echte knutselkont. Samen met mijn moeder maakt ze de mooiste creaties. Ik weet zeker dat ze erg blij zouden zijn met dit mooie boek.
 12. Zoals op IG stond: ook voor grote zussen. Ik zo'n grote zus ;) twee zusjes onder mij. Vaak moet ik oppassen en dan willen ze iets leuks doen, of ik verveel me; is er nog iets leuks te doen? Dit boek komt dus goed van pas :D
 13. Soms vind je leuke ideeën op bijvoorbeeld pinterest Maar als mam t goede voorbeeld geeft, dan geen schermpjes maar knutselmaterialen, vies worden, echte eigen kunstwerken en samen Zijn. De kinderen kunnen zelf inspiratie opdoen en ik heerlijk lezen en bladeren :)
 14. Die is leuk! Ik ben tante van 4 neefjes/nichtjes en nr 5 en 6 zijn op komst, waar het waarschijnlijk niet bij zal blijven. Jep, met 4 broers en zussen krijg je dat ;) Maar om mijn status als favoriete tante waar te kunnen blijven maken, zouden deze ideeën zeker helpen!
 15. Ik geef les en ben elke vakantie (alleen, mijn man heeft weinig vakantie) thuis met de kindjes. Extra inspiratie om ze te entertainen kan dus geen kwaad, want we hebben veel tijd te vullen ;-)
 16. Met een creabea dochter van bijna 2,5, veel mensen in mijn omgeving die wel een zelf-samen-gemaakt-creatieve-oppepper kunnen gebruiken en de mooie momenten die dit mij en anderen oplevert zie ik jullie boek wel zitten. Dus kom maar op!
 17. Oooohhhhh wat is dit boek welkom in 'mijn' groep!!! Door de auditieve en communicatieve beperking is knutselen/sensopatisch spel van belang om te komen tot spreken..Dit boek lokt bij mijn kleuters vast veel speel knutsel en kletsplezier uit!
 18. Mijn lieve krullebol 'knutsel-Doortje' zou hier dolblij van worden! Herken haar helemaal in de beschrijving van je dochter ... de knutsel spullen zijn hier niet aan te slepen én ze ziet in alles potentieel knutsel goed :)
 19. Mijn dochtertje komt uit school en wil het liefst gelijk knutselen. Het lijkt mij erg leuk om Arty Fartie hiervoor te gebruiken. De naam van het boek is al geweldig! Groetjes Afke
 20. Wat een leuke give away! Deze zou ik heel erg graag willen winnen om te knutselen in de klas, maar ook om thuis met Lena en over een tijdje ook met Doris te knutselen!
 21. Super tof zo'n iedeeën boek bij de hand te hebben. Als een soort kookboek allemaal leuke nieuwe creatieve knutsels en frutsels maken met een dochter die dat ook wel heel erg ziet zitten.
 22. Ik vind het geweldig klinken dit boek! Als juf van autistische kinderen en als moeder van 3 meiden die onwijs van tekenen, knutselen en aanrommelen met materialen houden lijkt mij dit een geweldig boek om in huis te hebben!! Ik denk dat ik m'n kinderen er heel gelukkig mee maak en mezelf ook!! Ik hou wel van lekker creatief bezig zijn :)
 23. Voor mn kleine man zou dit echt de bom zijn. De moeder van het arme kind heeft echt zero creativiteit op dat gebied :( Daarom dus.. :)
 24. Wauw! Dit boek is een uitkomst! Ik ben zelf redelijk creatief, maar vooral voor mezelf en niet voor mijn kids... dit boek zou me ontzettend helpen om mijn frutselgrage Jip (4) en Phileine (2) geweldige momenten te bezorgen! Dus alsjeblieft denk aan mij :-)
 25. Arty fartie hebben jullie zo aantrekkelijk gepresenteerd dat ik ernaar verlang om het in mijn bezit te hebben. Ik heb 1 dochter , waar ik reuzeblij mee ben. Die ik altijd zelf moet vermaken omdat ze geen broertje of zusje heeft. Dat vind ik helemaal niet erg om te doen. Arty fartie zou het vermaken wel weer een boost geven. Veel succes met kiezen ♡
 26. Gaaf boek!! Twijfelend of ik mee wil doen aan deze give away lees ik hierboven een tal van motiverende teksten. Ieder een goede reden om het boek te winnen. Ik heb geen grappige, motiverende of inspirerende reden om het boek te winnen. Het boek is ook niet voor mijzelf maar voor mijn lieve nichtje. Om samen te knutselen!! En natuurlijk schuiven neefjes J. en S. gezellig aan.
 27. Wat een prachtig boek, ik ben een sucker voor mooie boeken. Renske is dol op knutselen en tekenen , ik ben er alleen niet zo goed in, dus ik kan wel wat inspiratie gebruiken (het is dit boek of alle afleveringen van Jill (haar grote idool) terugkijken, doe me dat niet aan, alsjeblieft ;)
 28. Wat een TE leuk boek! Wat lijkt het mij leuk om samen met Mees en Raaf scheerschuim marmer te maken en alle andere leuke ideeën uit dit boek! Ik doe heeeeeeel graag mee!
 29. Wat een geweldig boek! Mijn oudste zoontje van 5 is een echte knutsel freak. We gaan binnenkort verhuizen naar een andere stad waar hij erg tegenop ziet. Wat zou het leuk zijn als ik kon zeggen dat ik deze voor hem gewonnen heb.
 30. Eigenlijk wilde ik niet meer meedoen nadat ik bovenstaande reacties heb gelezen. Maar nu kwam het weer voorbij op instagram. En ik kan deze toffe winactie toch niet voorbij laten gaan!? Ik kan niet zonder Arty Fartie omdat ik gastouder ben van beroep en de kindjes heel vaak vragen om te knutselen en hoe leuk zal het zijn als je iets bijzonder leuks uit dit gave boek kunt doen. Ik zie ze nu al glunderend springen bij het zien van dit boek.
 31. Het lijkt mij geweldig om het Arty Farty boek te winnen om inspiratie op te doen! Ik als vader met twee linker knutselhanden en geregeld een huis vol fröbelende kinderen wil wel eens wat meer kunnen bieden aan hen dan alleen vliegtuigjes vouwen en vingerverven. Wat zal vrouw mijn het leuk vinden om na een dag werken verrast te worden de leukste creaties gemaakt uit het boek met een beetje hulp van pa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

let op:
vanaf 1 januari verzenden we alleen nog op maandag!

X
 • Geen producten in de winkelwagen.