Anvers

antwerpen-shoppen-4Hoe superdeluxe is het om een lang weekend samen met je liefste weg te kunnen? De oma’s kwamen met liefde logeren (en hadden enorme pech met een lekkage in de wc en een spugende Lode) en wij konden even genieten van rust, elkaar, woonwinkels en het feit dat er niks op een bepaalde tijd gedaan moest geworden maar dat we gewoon precies konden doen wat we wilden. Na een nachtje Rotterdam vertrokken we naar Koekenstad Antwerpen. We kregen fijne tips van local Joke (dat zijn altijd de beste) en willen ook wat van onze eigen ervaringen delen.

antwerpen-shoppen-5antwerpen-shoppen-1We startten met een prima lunch bij conceptstore St. Vincents aan de Kleine Markt. Een soort uit de kluiten gewassen woonkamer (of misschien wel meer een museum) waar je de meest exclusieve woonaccessoires vindt, natuurlijke zepen en ook een prachtige selectie mode. En waar de koffie met liefde en overgave bereid wordt (en dat proef je!).

Aan de Steenhouwersvest vind je de exclusieve kinderwinkel KID waar veel van onze favoriete labels worden verkocht. Van The Animals Observatory, Birds of Nature en Minimalisma tot aan Repose AMS. In de bruisende Kloosterstraat zit tussen de vele hallen antiek en vintage ook al zo’n pareltje verstopt, Play. Met geweldig ingerichte baby- en kinderkamers en een enorme collectie kleding en schoenen voor je kleintjes. Hun interieurwinkel Rewind aan de Riemstraat is ook tof.

antwerpen-shoppen-2antwerpen-shoppen-3Bij Espoo (in diezelfde Kloosterstraat) vinden we echt alles mooi. Alle labels waar we zo van houden onder hetzelfde dak en op een speelse manier met elkaar gecombineerd. We deden er veel inspiratie op voor ons nieuwe huis en konden lekker rustig proefzitten op een paar kanshebbende bankstellen. Een andere shoptip is nog de Wunderkammer aan de Kleine Markt, een uitgebreide cadeauwinkel. En de bijbehorende boekwinkel ’t Stad Leest (Steenhouwersvest). En voor de lunch en koffie zijn Tinsel en Normo (die laatste hebben we zelf nog niet getest) ook een must-go. In de middag borrelden wij nog bij een heerlijk cafeetje aan de Vrijdagmarkt: BarBel waar de stralende Annabel allerlei drankjes en hapjes voor je serveert.

Voor het diner kregen we zoveel tips! Het lijkt alsof Antwerpen bomvol goeie eettentjes zit. Een paar voorbeelden zijn visrestaurant Fiskebar (de garnalenkroket!) aan de sprankelde Marnixplaats, Aziatisch tentje Camino aan de Muntstraat, pizzeria Orso in de Zurenborgwijk, in conceptstore Graanmarkt 13 schijn je ook te kunnen smullen en voor wat exclusiever eten kregen we L’epicerie du cirque – under the palmtrees getipt.

antwerpen-hotel-julien-1En dat je dan ’s avonds terechtkomt in deze hemel. Hotel Julien. Al veel over gehoord, al vaak getipt gekregen en nu sliepen we er zelf. Echt alles is er mooi. De stijlvol ingerichte loungeruimte – met aangrenzende binnentuinen – zorgt er voor dat je niet eens de stad meer in zou hoeven. Onder het hotel bevindt zich een uitgebreide spa (die hebben we helaas niet getest, maar een volgende keer staat die zeker bovenaan ons lijstje). Een hotel waar alles klopt. Probeer wel een kamer aan de achterkant te fixen, want de voorkant grenst aan een vrij drukke straat inclusief vaak vertrekkende, luidruchtige tram.

antwerpen-hotel-julien-4antwerpen-hotel-julien-2Mocht je nog andere tips, aanbevelingen of afraders hebben voor een volgend bezoek aan deze fantastische stad: wil je ze in de comments delen? Altijd handig om van kenners te horen wat je niet mag missen!

antwerpen-hotel-julien-3

2 reacties op “Anvers”

  1. Zeker eens een bezoekje brengen aan de fantastische plantenwinkel The Plant Corner in het “Groen Kwartier” 😉 Ook heel veel leuke brunch & lunch plekken in de buurt zoals PAKT (waar oa caffenation, racine & standard pizzeria zitten), Bar Vert (de ultieme lunch plek) en het dakterras van Black Smoke bij Brouwerij De Koninck!

  2. De geweldige Anne-Karijn uit Zutphen heeft inmiddels de winkel Vrijdag in antwerpen en zij start ook met een B&B binnenkort. Dat wordt ook vast fantastisch. Check vrijdagamtwerpen.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *