2015 in vierkantjes

poging1-2015Eindeloze wandelingen door zandverstuivingen, geurende bloesem, knisperende bladeren, prikkende bosbessen en verlaten natuurgebieden. Emmers vol bloemen plukten Lode en ik langs polderweggetjes en in de tuin van mijn ouders en ik maakte er bloemenkransen van, net zoals vroeger. De wonderlijke ontdekking van mijn tweede zwangerschap en de daarop volgende 9 maanden, met als beloning na hele zware laatste weken onze liefste en zachtste Goof. Liters koffie gingen erdoorheen: omdat mijn lief de lekkerste latte macchiato’s maakt, maar ook omdat een steeds dikker wordende buik niet lekker slaapt – en ik vergat stiekem best wel hoe intensief die eerste maanden met een newborn ook alweer waren. Lode die zich van een ontdekkende dreumes ontwikkelt tot een slimme, enorm gevoelige en extraverte peuter die inmiddels al heel wat harten heeft veroverd – echt iedereen wil die krullen aaien! Van ‘met zonder jas’  in maart tot een verregende augustusweek met koude rillingen in Zeeland en een kraamweek in oktober die je met recht zomers kon noemen: 2015 had echt van alles in petto voor ons. De constante factor in dit jaar was wel de liefde. Hopelijk kan ik daar volgend jaar weer zo op leunen!

2015-InstagramOverzicht-Jessica2015 stond meer dan voorgaande jaren in het teken van liefde en vriendschap! Om mijn hoofd leeg te laten waaien maakte ik eindeloos lange wandelingen door ons prachtige rivierenlandschap, plukte ik bloemen aan de Waal, zag ik voor het eerst rode rivierkreeftjes oversteken en dat alles in het gezelschap van mijn liefste vriendinnen. Met één van deze schatten genoot ik van de meest mooie zonsondergangen – oké, en wijntjes! – op het zonnige Ibiza, nadat ik kort daarvoor met mijn drie mannen voor de tweede keer in onze (inmiddels) lievelingsstad Berlijn cultuur snoof . Wat waren mijn liefsten en ik reislustig dit jaar: van bosbessen plukken in Midden-Zweden, tot het fotografiemuseum in Stockholm, een indrukwekkende boottocht naar het romantische Sandhamn en slenteren langs alle fantastische winkeltjes die Kopenhagen rijk is. Met ons jaarlijks terugkerende weekje in Domburg, tijdens een bijna zomerse herfstvakantie, als kers op de taart! En tijdens de vele uitstapjes in eigen land  vonden er vele ontmoetingen plaats met fijne mensen die ik in het nieuwe jaar nog vaak hoop te zien. Extra liefde voor mijn moeder op deze laatste dag van jaar, zij was er alle dagen met raad, daad en gezelligheid: dankjewel mama!

5 reacties op “2015 in vierkantjes”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *