Collabs

Zo zoet als honing

9 november 2018

Er werd weer wild gespeculeerd op de sociale kanalen: zouden ze dit jaar voor een roestige tint hebben gekozen? Een aardse oranje? Een diepe roodtint? Of maakt Flexa een groene variant de kleur van dit jaar? Niks van dit alles klopte. Ook wij werden verrast tijdens de bekendmaking van Spiced Honey en moesten zoals ieder jaar eventjes wennen. Maar dat mag ook. Een kleur moet soms even landen, in combinatie gezien worden met kleuren die wel favoriet zijn en gemixt met roze is het voor ons al snel goed.

Met behulp van de o zo handige Flexa Visualizer App startte het avontuur. De plaats delict was dit jaar de woonkamer van Jessica. De muur die aan de akoestische wand grenst, schreeuwde om een lik verf. Het leek ons heel tof: deze kruidige kleur naast het natuurlijke hout, dit alles afgetobd met de nodige designitems in spierwit en vooral diepzwart. Daarbij vielen we uiteraard voor de rozige tint die in het palet staat: Pink Nudity. Een antiek kastje dat al sinds Jessica haar jeugd in het bezit is, mocht eraan geloven nadat we uitvoerig oefenden met de testers. De kleurentesters van Flexa zijn wel echt een uitvinding hoor! Het neemt in één streek al je twijfels weg – of ze worden juist bevestigd, dan scheelt het een boel onnodig geschilder.

De kleur Spiced Honey haalt de warmte en de zon bij je naar binnen. We moesten denken aan caramel, maar ook aan van die kleverige toffees. De schakeringen van de dahlia’s passen naadloos bij het eindresultaat, die match kan bijna niet beter! Het is ook echt een volwassen kleur die wordt versterkt door (mat-)zwart voor het stoere tegenwicht. Tijdens het stylen kwamen nog veel meer mogelijkheden door onze hoofden geschoten. We kunnen ons zo voorstellen dat een palet met donkerblauw ook een hele prachtige kan zijn.

Heel veel bloggers gingen ons voor in deze uitdaging. We zouden zeker eens kijken bij Mirjam Hart van eengoedverhaal die een babykamer omtoverde, of bij Vivian Hoebe van April and May die haar eettafel in Spiced Honey verfde. En zag je de hal van Anushka van Hipaholic al? Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa. We vinden het iedere editie weer een spannende challenge om ons onder te dompelen in de kleur van het jaar!