Collabs

Vitra

16 juni 2020

Voordat we de campus bezochten, waren we al fan. Maar sinds we in Weil-am-Rhein zijn geweest, is dat gevoel voor alles rondom Vitra alleen maar gegroeid. Als je daar rondstruint tussen het museum, het VitraHaus en het Atelier snap je precies waarom dit merk zo geliefd is. Al het handwerk, de authentieke concepten en de ontwerpen die zich al tientallen jaren bewijzen. En niet alleen de meubels zijn de moeite waard, wij vergapen ons ook steeds aan de uitgebreide lijn accessoires .

De meest bekende ontwerper die zijn naam verbond aan Vitra is toch wel Charles Eames die samen met zijn vrouw Ray onder andere verantwoordelijk is voor de iconische House Bird. Al meer dan vijftig jaar siert deze vogel (design-)woningen over de hele wereld. Zijn jongere broertje, de keramieken l’Oiseau, is hier ook een graag geziene gast. Allebei de vogels verhuizen steeds van plankje naar kast en vullen met gemak ieder saai hoekje op. Het houten beeldje is onderdeel van een serie Wooden Dolls die Alexander Girard ontwierp. Al in 1952 maakte hij indruk met de gekleurde poppen die hij baseerde op volkskunst. De houten replica’s van nu worden allemaal met de hand geschilderd waardoor ze nog steeds uniek blijven!

Vitra blinkt ook uit in de handige opbergbakken, prachtige vazen en decoratieve dienbladen en trays. In de Toolbox kun je post, belangrijke herinneringen, kaartjes en pasjes verzamelen (wij spreken uit ervaring: er past echt heel-erg-veel in), maar je kunt hem ook – zoals wij nu deden – vullen met mooie kaarsen zoals deze bonte varianten van Frau Gold. En op de High Tray hoeft echt niet altijd een taart te staan, etaleer er ook eens je mooiste kopjes op. Het patroon op het dienblaadje op de achtergrond dateert uit 1947 en is nog steeds hip. Duidelijk de kracht van Vitra: tijdloos design geschikt voor in ieder huis.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met MisterDesign. Zowel online als in de prachtige stenen winkel, zijn zij leverancier van Vitra.