Design

Kleur bekennen met Soft Facet

20 november 2020

Allebei een neutrale basis met zwart, wit en hout. De kleuren roze, groen, blauw en geel zijn vertegenwoordig in onze woonkamers – bij de een is de woonkamer wat zwarter vanwege de witte keuken en vice versa. Jessica een grijze bank, Fleur een legergroene. Grijze vloeren, zwarte raambekleding, roze fluweel ernaast. Allemaal factoren die meespelen bij de stofkeuze van onze nieuwe Artifort stoel. We boften wel: alle stoffen kunnen erop. Ja echt, alle tientallen stalenboeken die in de showroom lagen konden worden doorgespit tot de juiste gevonden was. En zoals je verwacht bij een fauteuil van Artifort, is ook de kleur van het onderstel zelf te kiezen.

In de woonkamer van Fleur speelt de kamerhoge terracottakleurige kast van Tylko een grote rol. De knalroze Togo ernaast, een legergroene bank. En dan is er nog het zitraam van eikenhout en het blauwe behang. Een stevige basis vol met kleur dus. Haar Soft Facet moest een schakel gaan vormen tussen deze bonte verzameling en de rustige grijze vloer en muren. Met het motto ‘nooit teveel roze’ was de keuze voor een zachte roze tint zo gemaakt.

Met een staal van de bank en de Togo op zak kwamen alle stalenboeken met roze varianten erin op tafel en kwam de volgende vraag: een stof zonder teveel poespas of juist eentje met een werkje? Febrik heeft zoveel mooie en speciale stoffen in de collectie. De gekozen stof Plecto is een soort 3D geweven met twee lagen. Een roze onderstof met eroverheen een ‘net’ in crèmewit. Voor het onderstel werd een veilige keuze gemaakt. Een grijs die zowel bij de vloer als de muren kleurt.

Ook bij Jessica is er al sprake van een echte PRCHTGe basis met zwart, grijs, wit, hout en kleur. Haar bank is uitgevoerd in een vrij uitgesproken stof met een grof werkje erin. Belangrijk dus dat de stoel meer effen zou zijn om niet te botsen. Naast roze is groen een echte favoriet. En dan natuurlijk wel een lekker vergrijsde groen die stoer genoeg is om op de betonvloer te staan.

Toevallig kozen ze bij Artifort voor een erg mooie groen in de showroom! De stoel waarop wij allebei vielen, onze eerste kennismaking met de Soft Facet. Deze Kvadrat stof (Melange Nap) bestaat voornamelijk uit wol en oogt (en voelt!) hierdoor heerlijk zacht. Met het veranderen van het licht gedurende de dag oogt hij soms wat grijzer en dan weer wat groener. Dezelfde stoel in twee verschillende uitvoeringen, wat zijn wij benieuwd naar jouw keuze. Het is even puzzelen met ál die mogelijkheden, zelfs de kleur van het tuigleer is te kiezen (naturel of zwart). Maar zo bijzonder om uiteindelijk je eigen Soft Facet te mogen verwelkomen!

We schreven dit blog in samenwerking met Artifort. Te gek om de Soft Facet te mogen promoten!