Collabs

Enjoy the doing

24 mei 2020

Supertrots waren wij toen Brabantia ons mailde met de vraag of wij dit jaar ambassadeur van dit praktische maar bovenal vernieuwende en bewuste label wilden zijn. Hun motto ‘designed for living’ (sinds 1919!) wordt weerspiegeld in de collectie. De met zorg ontworpen productconcepten zorgen ervoor dat de dagelijkse klusjes niet meer saai en vervelend zijn, maar aangenaam en ontspannen. Enjoy the doing. Een droogmolen die je niet onnodig laat bukken, een afvalemmer die én mooi is én meteen ruimte biedt om je afval te scheiden en een kledingrek waaraan je je kleding kunt laten luchten, maar dat meteen ook een aanwinst is voor je slaapkamer.

Brabantia matcht prima met ons. Een heerlijke mix van functionaliteit, degelijkheid en mooie vormgeving. Handige alledaagse artikelen in een prachtig jasje: die prullenbak mag van ons best de show stelen. Bij het uitzoeken van de producten uit de nieuwe collectie viel ons oog uiteraard meteen op de nieuwe kleur ‘Terracotta Pink’. Een kleur die niet te zoet is, maar genoeg roze om te verwelkomen in onze huizen. We kunnen je van alles over de pedaalemmers vertellen – ze sluiten perfect, dus geen stank, de deksels maken sluiten zacht zonder herrie, anti-slipbodem om je vloer te beschermen – maar wij vinden het belangrijkst om te benoemen dat je The Ocean Cleanup steunt in hun strijd om plastic afval op te ruimen uit de oceanen met de aanschaf ervan.

‘Pine Green’ is ook een blijver wat ons betreft. De Bo, wie kent hem niet, is de ideale afvalmanager die ervoor zorgt dat je in een handomdraai je plastic en je restafval scheidt. Je kan zelf kiezen, afhankelijk van wat jouw gemeente van je eist, voor twee of drie compartimenten. Cradle to Cradle gecertificeerd en in plaats van ontsierend, een aanwinst voor in iedere keuken. En daarover gesproken: de Sink Side collectie. Een gootsteen organiser om je natte vaatdoekje of sponsje in op te bergen, een bordenschraper van flexibel rubber en een hervulbare afwasborstel. Allemaal producten die het ons zoveel gemakkelijker maken.

Na 25 jaar is het bij Jessica tijd voor een nieuwe strijkplank. Ja echt, zo lang gaan ze dus mee! Deze nieuwe is lekker breed waardoor de wasmand veel sneller leeg gaat. Het zijn van die producten waar je niet over nadenkt, maar die je wel echt mist als ze er niet zouden zijn.

Dit blog schreven we in samenwerking met Brabantia. Wij mogen ons dit hele jaar ambassadeur noemen.