Collabs

Brabantia in de keuken

28 april 2021

Het bekende principe van Brabantia, Enjoy the Doing, klinkt ons altijd als muziek in de oren. Alledaagse ‘moetjes’ zo gezellig, gemakkelijk en weinig vervelend mogelijk maken door te kiezen voor handige foefjes die ook nog eens doordacht en met oog voor de wereld gemaakt zijn. Vorig jaar waren we al ambassadeur voor Brabantia, we mochten gelukkig in de verlenging. Tijdens de inspirerende sessie op Zoom, stiekem wel jammer dat alles nog steeds op afstand en dus digitaal moet, werd de nieuwe lentecollectie gepresenteerd. De focus lag op prachtige droogrekken en wij vielen allebei meteen voor de nieuwe inklapbare afdruiprekken. Ja natuurlijk hebben wij een vaatwasser, maar kwetsbare kopjes en glaasjes doen wij altijd lekker ouderwets op de hand. Je moet er toch niet aan denken dat een gouden randje slijt of dat er een fragiel glas sneuvelt!

Ja natuurlijk hebben wij een vaatwasser, maar kwetsbare kopjes en glaasjes doen wij altijd lekker ouderwets op de hand

Het rek neem ingeklapt amper plek in in je kastje of lade en is ook zonder het bovenste gedeelte (dus puur als lekbak) te gebruiken. Er kan ook een bakje aan geklikt worden voor bestek of keukengerei. Het is helemaal niet ontsierend om het afdruiprek te laten staan, maar het is ook in een mum van tijd plat om opgeborgen te kunnen worden. Naast de lichtgrijze kleur is er ook een donkere variant.

Een andere gadget die wij met veel plezier toevoegden aan onze keukens, is de siliconen mat voor in de gootsteen die ook perfect kan dienen als pannenonderzetter. Hij is uitrekbaar en dus precies op maat te vormen voor jouw gootsteen. Geen krassen meer in je zwarte wasbak, op je kwetsbare aanrecht of op tafel. Precies weer zo’n item wat je eerder nooit miste, maar waar je nu nooit meer afstand van wil doen. De pannenlikker, wokschep en kwast van siliconen zorgen ervoor dat je pannen netjes blijven. Er is de laatste tijd natuurlijk erg veel te doen over anti-aanbaklagen en de dampen die daaruit kunnen vrijkomen tijdens het bakken. Extra belangrijk om erop te letten dat je de bodem niet krast.

Het zijn dit soort producten die zo kenmerkend zijn voor Brabantia: mooi vormgegeven, duurzaam gemaakt en vooral zo ontzettend handig dat ze onmisbaar zijn in je keuken. Wij zijn blij dat we in 2021 weer ambassadeurs mogen zijn! we schreven dit blog dan ook in samenwerking met Brabantia.