Design

‘All time favorite’: bowl van Functionals

23 mei 2021

Net als ieder ander hebben wij zo onze favoriete items, hier begon ruim zes jaar geleden het PRCHTG avontuur mee: het delen van onze vondsten uit binnen- en buitenland. Soms waren het items uit nieuwe collecties van bekende labels, nog vaker waren het unieke – handgemaakte – ontwerpen uit landen hier ver vandaan. We speelden al jaren met het idee van een webshop, zagen ze om ons heen als paddenstoelen uit de grond schieten en toch openden we – redelijk impulsief – eind februari de deuren van onze virtuele winkel. Op de manier zoals wij dat doen: eerst doen, dan denken. We kochten veel van onze lievelingen in en begonnen! Maar omdat we niet alles in onze webshop kunnen verkopen zetten we vandaag één van de merken waar we graag mee samen werken in het zonnetje: het Nederlandse Functionals, waar we eerder een blogpost over schreven.

Deze geweldige glazen fruitschaal is inmiddels al jaren in ons bezit en heeft nog nooit een kast van binnen gezien: elke vrijdag wordt hij weer gevuld met fruit van de markt. Door zijn formaat en kleur wordt hij onderdeel van je interieur, het zal je dan ook niet verbazen dat we hem – naast de Lloyd tafel – vaak opnemen in onze stylingadviezen. Hij geeft je aanrecht of eettafel in een handomdraai een flinke toef kleur – uiteraard is de roze favoriet – en hij biedt lekker veel ruimte aan jouw verse fruit of groentes. En nee, zoveel citroenen en limoenen hebben we normaal gesproken niet zomaar op voorraad, maar wel als er taarten gebakken gaan worden.

Naast mooi is de Bowl dus ook nog super functioneel, iets wat de volledige collectie van Functionals (vandaar de naam natuurlijk) belichaamt! Je shopt ze eenvoudig in hun eigen shop of bezoekt – zo fijn dat het weer mag – één van de vele verkooppunten die ze in Nederland hebben.