wit aan tafel

witte-stoelenOoit hadden we een bonte collectie – alhoewel je witte stoelen moeilijk ‘bont’ kunt noemen – aan de eettafel staan. Zes stoelen in totaal, twee van iedere soort. Allemaal anders qua afwerking, textuur, vorm maar wel allemaal een kuipje en de bindende factor was de witte kleur. Omdat het behang al zo gekleurd was, de rozenkelim, de vazen op tafel en de kussens op de bank, kozen we voor fris en stoer wit. Mooi bij een eikenhouten tafel, en later bleek: ook aan een witte tafel. Want nu een aantal jaar later alle stoelen van toen zijn vervangen voor andere witte eetkamerstoelen, zien we dat ze ook tof staan aan een witte tafel.

witte-eetkamerstoelen-jpg

De Revolt van Ahrend is een robuuste, zware stoel uitgevoerd in een hoogglans lak. Hij is zeer gebruiksvriendelijk en zit echt als een troon door het grote zitvlak. Friso Kramer ontwierp hem al in 1953 en in 2004 werd hij opnieuw gelanceerd. Op het Kaleido-schaaltje van Hay staat een miniatuurversie van de Revolt.

In de collage kun je zien dat je een stoel echt niet per se in een knallende kleur hoeft te kiezen. Het design, het materiaal en de vorm bepalen ook een heel groot gedeelte van de ‘wauw’-factor. De alom bekende kuipstoeltjes van Vitra hebben bij ons allebei aan tafel gestaan. Jessica had ze in het DAR armstoel in het zwart en zoals je al zag, stonden er bij Fleur twee DSR’s in het wit. Het echtpaar Eames verzorgde dit innovatieve model, destijds van fiberglass en inmiddels worden ze vervaardigd uit het meer comfortabele polypropyleen. Het allerleukste is dat je met dit type stoel zowel kunt variëren in kleur, vorm als onderstel. Ook nog het vernoemen waard is de Nerd Chair van Muuto (linkse verticale rij, derde stoel) die helemaal zonder schroeven of andere hardware in elkaar wordt gezet. Niet voor niks dat David Geckeler allerlei prijzen won met dit ontwerp.

collage-witte-stoelen

Dit blog kwam tot stand in samenwerking met MisterDesign. Mocht je geïnspireerd geraakt zijn, kijk dan vooral eens naar hun enorme aanbod witte stoelen. De stoelen die we in de collage gebruikten zijn maar een paar voorbeelden.

1 reactie op “wit aan tafel”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *