troostende bloemen

flowersBloemen troosten. Juist op een dag als vandaag is het belangrijk om het thuis fijn te maken. Takken magnolia uit de tuin van mijn schoonmoeder, een paar hele dappere overlevers uit eerdere bossen gecombineerd met de meest dramatische Franse tulpen ooit, een narcis uit de gemeentetuin en een nieuwe anjer, Zeeuws knoopje, ranonkel, en leeuwenbek. Spot je die ene rode koraalachtige bloem?

flowers6Soms zijn de meest bizarre combinaties de mooiste. Het hoeft niet allemaal braaf op kleur of soort. Er kan best een afwijkende, onverwachte bloem tussendoor opduiken. Laat die magnolia maar volop gaan bloeien en geuren! Haar intens paarsroze flapbloemen steken zo lekker af tegen de donkere, ruige takken. De symboliek van de magnolia past ook zo mooi bij een verdrietige dag als deze dinsdag: de bloem staat voor oplettendheid, doorzettingsvermogen, waardigheid, idealisme, trouw en sterke principes. En laten we daar met zijn allen aan vasthouden!

flowers10flowers11Doe ons maar wekelijks zo’n rommelige, knallende verzameling bloemen in onze vazen. Ook als er geen verdriet in de wereld is. Wat pronkt er bij jullie op tafel? En welke bloem biedt jou troost?

flowers3

3 reacties op “troostende bloemen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *