thuis bij jessica

Zalingweide - staand 2Altijd al willen weten waar onze bank staat, of je weleens afgevraagd of wij überhaupt een televisie hebben? Je wilde misschien ook wel weten hoe dat nou zit met die lijntjes op de muur, op de plek waar dat prachtige bureautje van Ikea staat. Of ben jij nieuwsgieriger naar de keuken of naar de plek van het inmiddels beroemde bomenbehang? Hoe dan ook, vanaf vandaag kent mijn huis geen geheimen meer voor jullie. Nog even en alles valt op zijn plaats! Vanaf nu weten jullie precies waar ik mijn plaatjes steeds maak. We beginnen in de zithoek!

Zalingeweide 4 - liggendDeze is echt mega licht omdat we zowel aan de voorkant als de zijkant van het huis een groot raam hebben. Op de zijgevel (het zuiden) is het zelfs een erker, hierin staan mijn prachtige – door de jaren heen verzamelde -gistingsflessen in al hun tinten groen. Je zag ze hier. Als je héél goed kijkt zie je tegen de linkerwand de tv hangen. Yep, die hebben we dus ook!

Zalingeweide 1 - liggendZalingweide - staand 4In deze hoek van de kamer ‘hangen’ we in de weekenden heerlijk met z’n allen op de hoekbank: luisteren we muziek, kijken we film en lezen we fijne boeken. Vanaf de bank heb je naast het uitzicht naar buiten (zowel voor als achter) ook zicht op mijn geliefde bomenbehang van Cole & Son en dé groene kast. Toen deze nét geverfd was viel hij voorover en liep hij aardig wat schade op, gelukkig zie je daar helemaal niks meer van, onze goede vriend Daan lapte hem vakkundig voor ons op!

Zalingeweide 2 - liggendZalingweide - staand 5Jullie zagen hem al even voorbij komen: het fotogenieke tafeltje van Ikea. Hij staat tegen die wand met die ‘streepjes’. Dit is zo ongeveer het best bewaarde geheim van ons huis. Hierachter zit namelijk de werkhoek! Deze lieten wij een aantal jaar geleden maken, zodat je niet boven hoeft te werken. Omdat het niet teveel op een kast moest lijken werden de wanden helemaal omtimmerd, hierdoor lijkt het een soort kubus in de ruimte. Echt super handig deze multifunctionele werkplek, en niet in de laatste plaats omdat we er zo lekker veel in kwijt kunnen.

Zalingeweide 3 - liggendHet kan kloppen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, want achter de bomen zit namelijk gewoon de keuken. Compact, praktisch ingedeeld en uiteraard van alle gemakken voorzien. Hier worden al die lekkere taarten gebakken, heerlijke (chai) lattes gezet en in de pannen geroerd. Altijd gezellig als iemand even aanschuift op één van de krukken en je even de dag door kunt nemen. Aan de kop van de tafel bij de openslaande deuren zitten we het liefst, met een kop thee én chocola, uren kletsen en de tuin in turen! Tot het mooi weer wordt natuurlijk, want dan gaan we ín de tuin zitten.

Zalingweide - staand 6Zalingweide - staand 1Vanuit de keuken kun je via de ruime bijkeuken (waar wij al onze jassen, schoenen én nog veel meer met gemak kwijt kunnen) naar buiten, maar ik neem jullie via de gang mee naar boven. Hier kon ik nog precies een wandje behangen met een restje berkenbos en in het trapgat hebben we een wisselende expositie. We zijn namelijk gek op foto’s, prints en toffe zeefdrukken en op deze manier genieten we er elke dag van, zonder dat het verveelt.

Zalingeweide 7 - liggendJelmer houdt ook van prints, dat zie je meteen! Hij heeft mazzel, want wij waren zo gul hem de grootste kamer te geven. Het is er lekker licht – al heeft hij het liefst de gordijnen dicht – want hij heeft maar liefst twee ramen. Het VT Wonen behang gaat hier alweer een tijdje mee, en onder het motto ‘never change a winning team’ laten we het lekker zitten, want Jelmer is er nog lang niet op uit gekeken. Alhoewel hij ook erg gecharmeerd is van het Woods behang van beneden.

Zalingweide - staand 3Zalingeweide 5 - liggendOverigens mogen wij zelf ook niet klagen, wij hebben ruimte en licht zat. En onze kamer heeft zelfs een Frans balkon met uitzicht over de maïsvelden. De wand achter ons bed werd zo’n beetje drie keer (misschien wel vier keer) behangen, tot ik uiteindelijk bedacht dat ik een achterwand van OSB-plaat wilde. Deze is decoratief en biedt – hoera! – ruimte aan mijn lievelingsprullen, waaronder het handgesneden ABC wat Kelly voor mij maakte. Het gewei is van Woodbrand, ik ben er nog steeds super blij mee!

Zalingeweide 6 - liggendDanee haar kamertje werd van de zomer behangen met het toffe behang van Roomblush, dat je in één van onze laatste posts over de ijsjesslinger goed kon zien. Normaal gesproken is de vloer hier niet zichtbaar en moet ik mij een weg banen door verkleedkleren, Little Ponies en Barbies. Gelukkig is het altijd weer zo opgeruimd, grote manden en een ladenkastje zijn een prima uitkomst voor rommelige meisjes!

Zalingweide - staand 7Op zolder slaapt (zeg maar gerust leeft!) de oudste, hier fotografeerde ik de coole ixxi van Flavio Salsano. De deur is meestal dicht – er hangt nog net geen bordje ‘verboden toegang’ op de deur – en ik kom er alleen om de gordijnen te openen, het bed te verschonen en de wastafel te poetsen. Hoogste tijd dat hij dat zelf gaat doen, vinden jullie ook niet?

Nu op naar een nieuw huis, op een fijne plek in hetzelfde dorp. Ik weet zeker dat we daar net zulke fijne herinneringen gaan maken als dat we hier hebben gedaan. En voorlopig mogen we nog even genieten van dit heerlijke huis!

Zalingweide 9 - liggend

 

20 Comments

  1. Wat tof om het hele huis zo eens te zien! De prachtige woonkamer en keuken kende ik natuurlijk al, super om ook de bovenverdieping te zien. Echt een prachtig huis. Ik weet zeker dat jullie van jullie nieuwe huis weer zo'n fijne plek weten te maken. Nu nog even genieten van de laatste maanden op vertrouwde plekje! Kus Kelly PS: Súper lief dat het ABC weer zo'n mooi plekje kreeg en werd genoemd. Dat maakt me best een beetje trots!
  2. Jeetje wat een gaaf huis zo in totaal Jessica! Was al gek van alle hoekjes, maar echt heel leuk om je hele huis zo in zn geheel te zien. Ik had helemaal gemist dat jullie gingen verhuizen, maar van jullie volgende huis ga jij vast ook weer een super stek maken! X
  3. Leuk om te zien en bekende vragen in de eerste alinea. Inderdaad vragen die ik me bij sommige huizen/instagrammers wel eens afvraag :)
  4. Wat leuk om bij je binnen te mogen kijken. En nu mag je al je fantasie weer gebruiken om van je nieuwe huis ook weer een paleisje te maken. Veel succes ermee. Anje
  5. Hey Jessica, Zie ik het eindelijk eens helemaal. Wat een supergaaf ingericht huis. Weer heel anders dan in Delfgauw, maar PRACHTIG! Van het volgende project weet je vast ook weer een juweeltje te maken, daar ben ik van overtuigd. groetjes Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wij verzenden op
maandag + donderdag

X
  • Geen producten in de winkelwagen.