thuis bij femke

Binnenkijker Femke - liggend 3Femke is hét gezicht van Fika & Fest. Een gedreven vrouw met heel veel passie voor haar vak als (food-)styliste en cateraar voor kleine sfeervolle partijen. Naast het tot in de puntjes verzorgen van bruiloften en feestjes, zoals het feestje van Engel., verzorgt ze de styling van verschillende toffe evenementen. Wij waren ooit al eens bij één van haar taartenproeverijen en we deelden zelfs het recept van de beroemde stapeltaart. En voor wie het nog niet wist: Fem is de drijvende kracht achter het Seinfestijn, dé food- en lifestylemarket van Haarlem. Noteer het vast in je agenda: de volgende editie vindt plaats op zondag 27 september. Man en kinderen kunnen gewoon mee, want er is voor iedereen genoeg leuks te beleven.

Binnenkijker Femke - staand 2Binnenkijker Femke - liggend 2Femke doet alles met hart en ziel, dat zie je en dat proef je. Het verbaast ons stiekem dan ook niks dat er een heerlijke cheesecake klaarstaat als wij haar bezoeken in haar prachtige, lichte appartement in Bennebroek. Zij geeft ons – en dus jullie – letterlijk een kijkje in haar keuken. Uiteraard zijn we ook welkom in de rest van het huis. Ze heeft niet alleen een verfijnde smaak qua eten, ze heeft ook gevoel voor stijl en combinaties: net als haar ‘feestjes’ is ook haar huis piekfijn in orde.

Binnenkijker Femke - staand 1Binnenkijker Femke - staand 4Overal waar je kijkt zie je bloemen en plantjes. Op het balkon dat aan de zithoek grenst, staan grote potten met kruiden. Heel fijn al dat groen. De prints op het dressoir komen uit de My Deer artshop en veel van de potjes uit de verzameling van Femke zijn bij Accessorize your home gekocht. Beide webshops nemen hun collectie mee naar het komende Seinfestijn. Boven Femke’s trots – het vintage dressoir waar ze al haar ‘schatten’ in bewaart – hangt de beroemde poster van Andy Warhol. Deze is helaas exclusief te koop in het Moderna Museet te Stockholm.

Binnenkijker Femke - staand 6Binnenkijker Femke - staand 5Binnenkijker Femke - liggend 7Haar laatste aankoop (op het moment dat deze binnenkijker gemaakt werd) is het bekertje van Elke van den Berg, waar wij als keramiek liefhebbers ook groot fan van zijn. Het staat te pronken op het nachtkastje met een klein plantje erin. In de slaapkamer heeft ze een klein werkhoekje gemaakt met een oude schooltafel, ook hier omringt Femke zich graag met mooie spulletjes. Daar wordt zij, net als wij, heel erg blij van. Jullie toch ook?

Binnenkijker Femke - liggend 1

13 reacties op “thuis bij femke”

  1. Authentiek, (h)eerlijk en warm; op en top verzorgd! Femke al haar leven lang van de gezelligheid, en het anderen naar de zin maken. Samen met Eddy een perfecte combi; succes verzekerd!

  2. Wauw wat een mooi huisje heb je Femke! En dames wat een mooie plaatjes alweer ! Verheug me nu al op de volgende binnenkijker

  3. Oef wat een mooi huis! Zo licht, zo subtiel en alles past zo bij elkaar. Wat een inspirerend huis zeg!
    Zo hoop ik het ooit ook nog eens ‘af’ te hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *