margo weijer

MargoWeijer - staand 1Verrotte bananen, takjes, lege flessen, verweerd hout maar ook jurkjes van snoeppapiertjes en veertjes, met daarboven gezichtjes van personages uit gekringloopte boeken. Allemaal van de hand van Margo Weijer die in 2012 begon aan haar streetcombing project, waarbij ze in eerste instantie ‘gevonden’ spullen verwerkt in haar werk. Ze fotografeert de items in een aantrekkelijk setting, om de foto vervolgens op hout te drukken. Later gebruikt ze onder andere ook afbeeldingen uit boeken die ze bij de kringloopwinkel vindt.

MargoWeijer - liggend 3 Wanneer wij Margo in haar Galerie xs ontmoeten vallen Jessica en vriendin Saskia (van het mooie huis) meteen voor het werk ‘China’, voornamelijk door het kleurgebruik, het zachte geel in combinatie met het neon streepje en de compositie. Het kunstwerkje heeft een plekje op de slaapkamer gevonden, waar het prachtig uitkomt tegen de groene wand en matcht met het hoofdboard van OSB.

MargoWeijer - liggend 2MargoWeijer - staand 2Hoog op de wishlist staat de zwarte banaan, niet in de laatste plaats omdat deze zo waanzinnig mooi kleurt bij de roze achtergrond. En, heel fijn, je hoeft er niet per se voor naar Delft (maar je wil natuurlijk heel graag óók een taartje bij Michel eten), want – hoera! – Margo heeft ook een webshop. Daarin verkoopt ze niet alleen haar eigen werk, maar ook het werk van andere exposanten uit haar galerie.

7 reacties op “margo weijer”

  1. Wat leuk, ik heb vandaag mijn werkje opgehaald. Margot vertelde al dat je met Fleur in de winkel was zaterdag. Leuk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *