Bakken

Licht citroentaartje

8 maart 2016

We zeiden het op Instagram al, als je ’s ochtends wakker wordt hoor je de vogeltjes fluiten! Het is niet langer donker meer als je op pad gaat (tenzij je echt een vroege vogel bent natuurlijk). Allemaal tekenen dat het voorjaar niet lang meer op zich laat wachten en dat vraagt wat ons betreft om een bijna zomers taartje. Inmiddels is het  een beproefd recept; lekker friszuur, niet te zoet en – als je het mag geloven – maar 190 kcal per punt. Althans, als je de taart in achten snijdt, de helft telt er natuurlijk wat meer!

En hoewel alles goed voorbereid was en er eigenlijk niks mis kon gaan, gebeurde dat waar je echt niet op zit te wachten: de taart werd geplet door het gewicht van het prachtige glazen iittala bord. Minder mooi, maar nog steeds superlekker willen we deze topper toch graag met jullie delen.

Voor de vulling rasp je – tijdens het bakken van de bodem – vier citroenen (uiteraard nadat je ze schoon gemaakt hebt) en pers het sap eruit. Klop 2 eiwitten (eentje had je bewaard) en 3 hele eieren tot een luchtig mengsel, hier zeef en klop je de poedersuiker door. Daarna roer je het sap en de rasp erdoor. Dek af en laat rusten.

Als de bodem klaar is roer je roomkaas door het mengsel dat je hierboven maakte. Giet het geheel langzaam over de bodem en bak nog 25 minuten op 170 graden. Uurtje af laten koelen, garneren met fruit naar keuze (in dit geval kiwi’s) en smullen maar.

Geloof ons, je proeft de zomer bijna! Laat je het ons weten als je hem gemaakt hebt?