kopenhagen

Kopenhagen stad - liggend 1De achteraf straatjes, daar gebeurt het. Keer op keer, in elke stad. Of het nou om Den Bosch of Nijmegen, Berlijn of Stockholm gaat. En dus geldt het ook voor Kopenhagen. Zo maakte ik bovenstaande foto in de Kompagniestraede, een gezellige straat die parallel loopt aan het Amagertorv, dé grote winkelstraat (waar zich onder andere de Lego winkel, de Disney Store, HAY en Illums Bolighus bevinden). We dronken hier een chai latte bij Bertels Salon, zij wonnen in 2014 een prijs voor beste cheesecake, die we dan ook móesten proberen. In het verlengde loopt de Laederstraede, waar we voor Danee Adidasjes kochten bij een toffe kinderkledingwinkel.

Kopenhagen stad - staand 1We doolden ook een middagje rond in de straatjes rond de Vesterbrogade, naast fijne designwinkels als Designdelicatessen (Frederiksberg Alle 6), Dansk (aan de Istedgade) en Designer Zoo, vind je hier de conceptstore van Playtype en heel veel gezellige koffietentjes en leuke winkeltjes, onder andere aan de Enghave Plads. Nog volop in ontwikkeling is hier het Meatpacking District, waar je overdag fijn buiten kunt lunchen en ’s avonds heerlijke kunt eten en tot in de vroege uurtjes cocktails kunt drinken.

Kopenhagen stad - staandUiteraard bezochten we ook de wat drukkere, toeristischere delen van de stad. We aten een ijsje op de Nyhavn, het meest gefotografeerde stukje van Kopenhagen, met de beroemde gekleurde huizen. Met aan de andere kant van het water fijne doorkijkjes en binnenplaatsjes waar ik stiekem veel liever een kopje koffie zou drinken. In het National Museum of Photography, gevestigd in de kelder van de Koninklijke Bibliotheek, bewonderden wij het werk van Deense fotograaf Joakim Eskilden, die ontroerende portretten van zijn kinderen exposeerde. En af en toe lieten we de kinderen even lekker los in een (skate-)parkje.

 

Kopenhagen stad - staand 2Kopenhagen stad - liggendNet als in Zweden verbleven we in Kopenhagen in een woning die we via Airbnb huurden. Voor ons de eerste keer en een groot succes. In het lichte, kleine (in vierkante meters), maar toch ruime appartement van Brian en Sisse voelden we ons het meest thuis. Brian had voordat wij aankomen vers brood met rode pesto gehaald en de groentela van de koelkast gevuld met appeltjes. En terwijl Danee volop speelde met de Little Ponies van hun vijfjarige dochter Ellie genoten wij van hun verzameling kunstboeken.

Kopenhagen Airbnb - staand 1Kopenhagen Airbnb - staandEén van de vele hoogtepunten van deze heerlijke vakantie van maar liefst 20 dagen was ons bezoek aan Mons Klint, de krijtrotsen ten zuiden van Kopenhagen. Je zou ze kunnen bezoeken vanuit Kopenhagen (zo’n twee uur rijden), maar wij deden het op de heenreis, dus op de eerste dag van de vakantie. Iets minder hoog, maar minstens net zo mooi zijn de rotsen bij Stevns Klint, op een ruim uur vanaf de hoofdstad.

Kopenhagen stad - liggend 2

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

in week 43 verzenden we
op maandag + vrijdag

X
  • Geen producten in de winkelwagen.