kamertje voor le bébé

babykamer2Bij Lode wachtten we tot het allerlaatst, maar nu begon het al veel vroeger te kriebelen: de veranderdrang. Zin om met een minimale metamorfose het kleinste kamertje van ons huis bébéproof te maken. Een lekker zacht en warm bolletjeskleed op de vloer,  een prachtig paneel Bibelotte-behang op de muur, fijne accessoires in (licht-)blauw, geel en grijs van onder andere Roomblush her en der verspreid. Met een paar aanpassingen een groots effect, dat was het doel.

babykamer5babykamer1Jessica verwende de ongeboren vrucht – z’n moeder dus – met een heerlijk zachte swaddle van een van mijn lievelingsmerken Tinycottons en een te schattig geel bootje voor in bad: precies passend in het kleurenpalet (en dat wist ze toen nog niet eens!).  De opbergmand is van Roomblush en in deze stevige katoenen opberger passen alle kussen, knuffels, vieze was of speelgoedjes. Het minibroekje is ontworpen door de megatalenten van Flinque: de kwallen zijn door Emiel en Jeanique zelf getekend en later gedrukt op superzachte stof.

babykamer6Het wiegje van Bednest staat er nu nog voor de show, maar verhuist straks snel als co-sleeper naar onze eigen slaapkamer. Handig dat je ‘m zowel als losstaand bedje, als ‘Mozes-mandje’ en als co-sleeper kunt gebruiken. Het dekentje van allerlei staaltjes oude stof van eerdere Mini Rodini-collecties heeft al op veel plekken gelegen, maar kan zich geen betere eindbestemming wensen.

Het plusjespatroon van Bibelotte kenden we al, Lode heeft het dekbedovertrekje al een poos in gebruik, maar toen het behang in precies de kleur van de muur en dan ook nog gecombineerd met okergeel in beeld verscheen, waren we verliefd. Oprichtster Jacoline zorgt ervoor dat het behang precies op maat wordt gedrukt en dat de plusjes dus perfect (en niet als halfjes) op je muur verschijnen.

babykamer4Het geelgrijze kussen van Roomblush is kleurtechnisch een hele fijne aanvulling. Door het grote formaat kan je ‘m overal voor gebruiken. Ik denk dat ik hem stiekem inpik voor op de bank beneden, heerlijk om tegenaan te kruipen. Aan de inmiddels bekende tak pronken lieve cadeautjes, onder andere een multifunctionele en lekker grote hydrofiel van Lodger.

Ook hier kun je zien hoe de vilten bolletjes van het kleed een fijne speelplek vormen: vakmensen in Nepal gaan aan de slag met natte wol en draaien hier keurige bolletjes van die ze in de zon laten drogen. Met duizenden bolletjes samen vormen ze een sterk, stoer kleed. Op de website van Bolletjeskleed kun je de eindeloze mogelijkheden zien, want je kunt naast alle kleuren ook allerlei hippe patronen kiezen.

babykamer3Lode vindt het maar wat raar dat zijn oude kamertje ineens veranderd is. Ik weet zeker dat hij hier de komende weken nog regelmatig zal gaan spieken en dat het bolletjeskleed een van zijn favoriete speelplekjes zal gaan worden. Ik zal hier vaak gaan staan dagdromen: zal bébé #2 ook zo’n bos krullen krijgen? Hoe zacht zullen zijn wangetjes zijn? En hoe klein zijn handjes?

17 Comments

  1. Echt heel erg mooi fleur! En dat Ikea rek is ook echt heel handig in een kinderkamer natuurlijk! (Heb ik eindelijk een reden hem te kunnen kopen ;))
  2. Wat een pracht van een kamertje, jullie ongeboren beeb boft maar! En Lode ook, die heeft vast net zo'n mooi kamertje gekregen nu hij plaats moest maken voor zijn broertje. Het bolletjeskleed is heel gaaf, hier is er ook een onderweg in precies dezelfde kleur. Hopelijk ook goed voor veel speelplezier ;) Xx
    • Wat leuk Pauline! Het is echt een lekker dik kleed, zacht voor de billetjes :) Lode zijn kamer komt binnenkort ook aan bod, veel stoerder en echt heel anders dan ik van mezelf gewend was haha! Maar minstens zo fijn.
  3. Ik vind het zó mooi! Als ik ooit ga re-decoreren ga ik jou smeken om het te doen. Wat een geweldige smaak heb je toch en wat weet je het mooi op elkaar af te stemmen. En verder ZO SUPER LIEF DAT JE ONS NOEMT! <3 xxxx
    • Je laat me blozen! En tuurlijk noem ik jullie. Man, dat broekje! Dat MOET toch iedereen in zijn kast hebben hangen. Liever nog erbuiten natuurlijk. Prachtig is 'ie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wij verzenden op maandag en donderdag

X
  • Geen producten in de winkelwagen.