hi(gh) tray!

high-tray-2Omdat wij dol zijn op bakken, van gezonde ontbijttaarten tot calorierijke stapeltaarten en alles daar tussenin, zijn wij altijd op zoek naar mooie grote borden of etagères om de baksels op te showen. Zo gebruiken we de gele taartschaal van MooiGoed al een hele poos, en ook de bamboeborden van Engel. zijn prima geschikt om je taart op te presenteren. Tijdens showUP viel Jessica haar oog op het nieuwste broertje uit de inmiddels uitgebreide familie trays van Vitra: de High Tray.

high-tray-1Net zoals zijn zusje, de door ons zo geliefde Rotary Tray, is de High Tray ontworpen door Jasper Morrison die al sinds 1989 voor het Zwitserse designlabel werkt. Hij bekeek zijn eerdere ontwerp eens kritisch en veranderde de tray op een aantal punten compleet. De look en vooral het gevoel zijn hetzelfde gebleven, de opstelling helemaal anders. Gemaakt van een ABS-kunsstof – die gelukkig voedselveilig is – in zeven verschillende kleuren. Wij vielen voor het bekende Pale Rose en het stoere Dark Brick. Op de ronde bovenkant met een diameter van 30 cm passen alle cakes en taarten die je zelf bakt. Zo koos Jessica vandaag voor een overheerlijke vanillecake met roomkaasglazuur die ze daarna besprenkelde met granaatappelpitjes (echt, die maken toch alles lekkerder?!) die qua kleur natuurlijk perfect matchten.

high-tray-vitra-1high-tray-vitra-3Maar gebruik de etagère ook eens voor iets anders. Zet hem vol met je mooiste keramiek, bijvoorbeeld in dezelfde kleur als je tray. Of juist in hele contrasterende tinten. Fleur viel voor ton-sur-ton roze omdat roze het gewoon altijd goed doet. Ze vulde een vaasje met de plukbuit van deze zonovergoten zondag – er staat alweer zoveel in bloei, als je maar goed zoekt! Tussen de wilde viooltjes, de blauwe druifjes en de anemoontjes staan de pastelgele slanke sleutelbloemen en lila pinksterbloemen te pronken. Wat ons betreft is de High Tray een hele fijne toevoeging aan de toch al zo prachtige collectie Vitra accessoires

high-tray-vitra-2Deze post is een samenwerking met designwinkel MisterDesign. 

2 reacties op “hi(gh) tray!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *