feest! taart! bloemen!

bday8Dat je dan uitgerekend op je verjaardag drie nieuwe recepten gaat proberen.. Best gewaagd! Maar ze slaagden allemaal. Eentje alleen qua smaak, hij stortte kansloos in, en de andere twee zijn zeer voor herhaling vatbaar. Ja, ik proefde ze dus al alle drie en de dag is nog niet eens om… Maar ach, je wordt -gelukkig- maar één keer 32.

bday6Een ‘caramel shortcake‘, ‘blueberry cheesecake bars‘ en ‘raspberry cheesecake brownies‘ stonden in een mum van tijd op mijn aanrecht te schitteren. De caramel shortcake kende ik als ‘millionaire’s shortbread’ en door de zelfgemaakte caramel is dit er echt eentje om tien vingers bij af te likken. Ik gebruikte weer een recept van Laura’s Bakery omdat ik fan ben van haar beschrijvingen en de mooie foto’s die ze bij haar recepten plaatst.

bday7bday5Brenda van Brenda Kookt maakte een eigen variant op een Amerikaans recept. Een soort boterkoek met daarop nog cheesecake met blauwe bessen. Wat een topcombinatie! En van zulke makkelijke recepten kun je er nooit genoeg in je archieven hebben. Wedden dat iedereen om een extra stukje vraagt?

bday1bday2Brownies zijn goddelijk, cheesecake ook. Dus deze combi leek me een waar feestje. Helaas had ik niet de juiste vorm, stortte het cheesecakegedeelte dus wat ineen en mengden de brownie en cheesecake niet helemaal zoals gehoopt.. Maar de smaak: perfect. Een volgende poging is vast succesvol. Ik zag dat Pauline van Uit Pauline’s keuken er ook eentje op haar site heeft staan, misschien is dat recept wel beter! Nu m’n feestneus weer op, de afwasmachine snel uitruimen voor visiteronde twee en hopelijk veel mensen blij maken met al dit lekkers!

2 reacties op “feest! taart! bloemen!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *