een nieuwe kamer voor Danee

flexa-pure-4De afgelopen weken werd er hard gewerkt aan de kamer van Danee: haar hoogslaper werd toch een laagslaper (wauw, wat een zee van ruimte opeens), er werd een fraaie lamp op gehangen, de wanden kregen een kleurtje, er werden krukjes en accessoires geverfd in een heel fijn palet. Al maanden verzamelde Jessica de fijnste plaatjes voor Danee, waaruit zij uiteindelijk zelf mocht kiezen. Zo ontstond er een plan waar zowel moeder als dochter én Fleur – haar mening wordt uiteraard ook enorm gewaardeerd – achterstonden.

flexa-pure-10Danee haar allerlievelingste kleur is blauw en dus wenste zij ook blauwe muren. Met behulp van testers en de inmiddels wel bekende Visualizer App van Flexa kwamen we erachter dat de in eerste instantie gekozen ‘Faded Indigo’ echt te donker zou worden. En te koel vanwege de lichtval in haar – op het noorden gesitueerde – kamer.

flexa-pure-9flexa-pure-11Voor de wanden kozen wij uiteindelijk trendkleur ‘Fresh Foliage’. Een kleur die ons niet per se aan vers gebladerte doet denken, maar meer aan de zee. Een hele prettige ‘verblauwde’ groen die het ook samen met de kleur van het jaar (Heart Wood) heel goed doet volgens het palet ‘a welcome home‘. Het bed is met een tint uit hetzelfde palet geverfd, namelijk met ‘Silver Shores’.

Het bureautje, de krukjes en overige spulletjes werden in tinten uit de Pure lijn geverfd. Pure by Flexa ColorLab kennen we natuurlijk al een hele tijd, Fleur haar bovenverdieping is al jaren Greige uit die lijn. Misschien wel het handigste van de hoogwaardige Pure-verf is de grote A4-staal die je bij de verfspeciaalzaak kunt halen. Die is handgeschilderd is en toont dus exact de kleur en uitstraling. Nieuw in het assortiment is de Pure by Flexa ColorLab Krijtverf voor meubels en muren. Extra mat en dus ook extra stoer.

flexa-pure-5Niet alledaagse kleuren voor een eigenwijs meisje dat weet wat ze wil. De laatjes van het bureautje en de zitting van de krukken verdienden een lik ‘Lush River’, van een sprankje roze is nog nooit iemand verdrietig geworden dus ook werd een blik ‘Gentle Red’ open getrokken. Jessica was verliefd geworden op de tint ‘Lush Peony’, die perfect bij het dekbedovertrek van La Cerise sur la Gateau en het ronde kussen van Lucky Boy Sunday past. Helaas zit deze kleur niet meer in het assortiment, maar pasten wij hem wel toe. Toen hij eenmaal in het hoofd zat, ging hij er niet meer uit. Een goede vervanger voor deze kleur is ‘Lush Lilac’, alleen van die prachtige namen krijg je al zin om aan de slag te gaan.

flexa-pure-7flexa-pure-1Met de accessoires werd het een feestelijk geheel. Alles bleek te kloppen toen de kamer na de grote metamorfose weer werd ingeruimd. En de verzameling kleuren bleek ook heerlijk te reageren op een beetje okergeel, alle vergrijsde blauwtinten, roze in de meeste schakeringen en lekker fris zwart-wit. Uiteraard zijn we erg benieuwd wat jij van het eindresultaat vindt, laat je een reactie achter?

flexa-pure-6De poster ‘Koraal’ van Liekeland lijkt wel op maat gemaakt voor Danee haar kamer. Prachtig hoe die zwarte, donkergrijze zee afsteekt tegen het dromerige Fresh Foliage. De strikjes waar de poster aanhangt werden meteen meegenomen in de uitgebreide schildersessie. Zo piepen de kleurtjes overal stiekem weer op. En wat dacht je van die toffe gekleurde bloemen? We ontdekten deze Lazy Plants op Instagram, ze zijn er in allerlei soorten en kleuren. Ideaal voor de luie plantenmoeder!

flexa-pure-2In dit blog werkten we weer samen met Flexa. We hebben inmiddels een hele collectie blogs samen met dit verfmerk gemaakt. Herinner je je bijvoorbeeld Denim Drift nog? Of de verzameling bonte kastjes? En Jessica toverde haar werkkamer ook al eens Lush Jade.

Bedankt voor de mooie poster, Liekeland. Bon Bon Bleu voor het geweldige kussentje en Cozykids voor de eigenwijze spiegel met oortjes. Ze maakten de metamorfose helemaal af. 

33 Comments

  1. Zo, zo mooi! Cato ligt nog in haar ledikant maar ik ga het bed ook kopen. Zet ik hem hier in het huurhuis gewoon neer en als ons nieuwe huis dan af is ga ik het schilderen. Erg mooi!
    • Ik vond het -eerlijk gezegd - niet het mooiste bed, maar Danee wil er geen afstand van doen...haha! Ik moet zeggen dat ik hem met een lik verf opeens een stuk leuker vind. En gezellig, want met een lap stof (wij gebruiken zo'n kanten gordijn van Ikea) heb je opeens een tentje, zo knus!
  2. Zo ontzettend mooi geworden! En ook leuk dat je het echt samen met je dochter hebt uitgekozen. En die lazy plants ga ik onthouden, wat zijn ze tof!
  3. De kleurcontrasten zijn zó inspirerend! Heb al zin in de kerstvakantie, dan pak ik mn dochters kamer aan, ze krijgt een lits-jumeaux (wordt 13). Ga die kleurtesters en de kleuren van flexa ook eens uitproberen!
    • Hey Marije, de strikjes kocht ik ooit bij Gras onder je voeten (gebruikte ze nooit, maar kwam ze laatst weer tegen) en de slinger maakten we zelf van de A4 stalen uit de Flexa Pure lijn, leuk effect hè!?
  4. Heel gaaf!! Hier ook zo'n lekkere eigenwijze dochter die heel goed weet wat ze wil (en vooral niet wil!). Prachtige kleur die jullie op de muur hebben gebruikt, een top idee voor haar nieuwe kamer in ons nieuwe huis. Fantastisch om iedere keer weer inspiratie op te doen op jullie blog!
  5. Wat is de kamer prachtig geworden! Ontzettend mooie blauwe kleur. Handig zo de kleurtesters en de app. Wist zelf eigenlijk niet dat dit bestond. Ben ook heel erg fan van de kleur van het jaar. Wat is Danee toch een geluksvogel met zo'n lieve mama ;-) https://www.onlineparketshop.nl/laminaat/balterio/grande-narrow/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wij verzenden één keer in de week op maandag. alle bestellingen geplaatst vóór maandag 12:00 gaan dan mee.

X
  • Geen producten in de winkelwagen.