dubbelzien: pol vaasjes

Dubbelzien-NienkeVanDerPol-liggend3We waren laatst bij Nienke van de Pol in Amerongen. Nienke, die van die meer dan prachtige winkel De Wij Vorm en haar eigen beeldschone POL-creaties. En laten wij nou allebei enorme keramiekfreaks zijn… De keuze op de vaasjes was een gemakkelijke. Maar dan: maat, kleur, combinatie.

POL5‘Absoluut geen roze’  zeiden we heel stoer. Want die kleur hadden we al zoveel, een keer wat anders was wel nodig, groen of vergrijsd groen of echt mosgroen. Of misschien wel babyblauw met heel lichtgrijs dan. Nee, even die witte in het daglicht combineren met zo’n donkere grijze. En op hetzelfde moment worden we verliefd op de hele lichte zalmrozeoranje kleur. Dat moet hem zijn! Samen met ruig olifantgrijs.

Dubbelzien-NienkeVanDerPol-staand4En bij thuiskomst waren we blij met onze keuze. Roze en zalm en grijs, het combineert zo lekker. Juist ook met de al bestaande verzameling van andere roze vaasjes en potjes, met de Vitra Tray, met hout, met fluor, met pastel.

POL6Het grappige trechtervormpje links op de tray en de wat rondere vorm naast het zalmroze potje – eigenlijk een cappuccino beker – met de succulent is een kruidenhanger. Nienke maakt ze in alle vormen en kleuren en vult ze met uitbundig geurende kruiden zoals kruidnagels en steranijs. Je begrijpt dat wij heel erg gelukkig worden van deze prachtige aankopen!

Dubbelzien-NienkeVanDerPol-staand3P.S. De prachtige illustratie, die bij thuiskomst zo mooi bij het POL-setje bleek te passen, is gemaakt door Saar Manche. Naast wonderschone illustraties maakt ze ook nog hele mooie schilderijtjes en heeft ze een Instagram-feed en blog om van te smullen.

12 reacties op “dubbelzien: pol vaasjes”

  1. Sabine Karsdorp

    Wauw super mooi!
    Waar heb je deze leuke vaasjes vandaan… ik zoek zulke voor mn zus haar bruiloft..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *