designstoelen

design-stoelen-1Tijdens ons uitje naar de Vitra Campus werd nogmaals bevestigd hoe waardevol designstoelen – voor ons – zijn. Het iets langer moeten sparen, om vervolgens iets te kunnen kopen wat je écht mooi vindt en wat zijn waarde behoudt geeft zoveel meer voldoening dan het kopen van een replica. Zo gaat bovenstaande rocker al zeker tien jaar mee. Soms verhuist hij even naar de slaapkamer, dan staat hij op de kamer van één van de kinderen, om vervolgens toch weer een plekje in de woonkamer te veroveren. Het is zo’n stoel die je nooit weg doet, juist omdat je ervoor moest sparen en we nu weten met hoeveel liefde en vakmanschap deze designstoelen tot stand komen voordat ze in onze huiskamers staan. Waarschijnlijk drukt één van de kinderen hem achterover als hij of zij op kamers gaat.

workbrands-grootNaast de grote designklassiekers van onder andere Vitra en Fritz Hansen (bekend van de wereldberoemde vlinderstoel van Arne Jacobsen, maar ook van de door ons zo geliefde Ro van Jaime Hayon) veroveren de pareltjes van ‘nieuwkomers’ als Hay en Muuto onze harten. Fleur leest Goof en Lode dagelijks voor vanuit haar roze ‘About a Lounge Chair’ van Hay, die ze keer op keer een andere look weet te geven met haar inmiddels indrukwekkende verzameling kussens. Aan de eettafel van Jessica prijken zes Fiber Chairs van Muuto. Ook wist zij één van de laatst geproduceerde roze Visu stoelen te bemachtigen.

bijzettafel1De weelde in de historie der stoelen die we in Weil am Rhein konden bewonderen, fascineerde ons. Maar het allertofst vonden wij nog wel de stoelen die al sinds jaar en dag op dezelfde manier worden geproduceerd. Zoals Charles en Ray Eames het zelf hadden bedacht in samenwerking met Vitra in 1956, zo wordt de Lounge Chair nog steeds met de hand gemaakt. Je moet iets te wensen over laten toch? Hoog op beider wishlist, deze stoel der stoelen. Tot die tijd twijfelen we nog over de kleur leer (chocola? sneeuw? nero?), het type hout (palissander of toch kersen?) en het onderstel (chroom? zwart aluminium?).

vitra-stoelen-1vitra-trip-6In samenwerking met MisterDesign tot stand gekomen. 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

in week 43 verzenden we
op maandag + vrijdag

X
  • Geen producten in de winkelwagen.