de wij vorm

DeWijVorm - 4In het schilderachtige Amerongen, aan de mooie Overstraat, ligt De Wij Vorm. Een sfeervolle, karakteristieke winkel waar Nienke van de Pol zowel haar eigen hebberigmakende collectie keramiek in alle kleurtonen als een toffe selectie andere Nederlandse labels verkoopt. Nienke studeerde in 2012 af aan kunstacademie Artez te Arnhem, niet lang daarna opende ze de deuren van De Wij Vorm op de plek waar haar moeder 18 jaar een platenzaak runde. Ze ontwerpt producten die ze ook nog eens allemaal op ambachtelijke wijze maakt: vazen en servies POL, glazen karaffen, verfijnde porseleinen lampen. Ook haar afstudeercollectie Kitchen Lab is in de winkel tentoongesteld.

DeWijVorm - 2wijvorm2De porseleinen beauty’s van Nienke worden omgeven door prachtige lampen en de bekende Tallow kaarsen van Ontwerpduo, theedoeken uit het Textielmuseum, boeken van Uitgeverij Snor, vazen van Klaas Kuiken en vaasjes van keramiekcollega Lenneke Wispelwey. Wij vielen direct voor de barbecuepotten van Casper Tolhuisen, die ons veel te mooi leken om ook daadwerkelijk te gebruiken. Je kan er ook prima terecht voor een leuke kaart of een toffe prent, onder andere van Liekeland. Alles is met zorg uitgestald in gave, stoere vintagekasten en geëtaleerd tegen wanden in de mooiste tinten. De groene kleur die de groenteboer vroeger koos, kwam tijdens de renovatie naar boven. Extra leuk om deze kleur in ere te houden.

DeWijVorm - 3wijvorm1Als de schuifdeuren van de winkel openstaan, spiek je zo in de leefkeuken van Nienke haar ouderlijke huis. Nienke haar vader heeft met enorm veel smaak zelf een robuuste en authentieke keuken gemaakt en achter de glazen vitrinedeurtjes staan stapeltjes pastelkleurig POL-servies te pronken. De cappuccino’s uit de POL-bekertjes smaakten dan ook extra lekker.

DeWijVorm - 1DeWijVorm - liggendWij raakten niet uit gekeken in de prachtige winkel en maakten heel veel foto’s, die wij met alle liefde allemaal met jullie delen. Met lege handen naar huis gaan was natuurlijk onmogelijk. Gelukkig was Nienke erg geduldig, want kleurtjes uitzoeken… Poeh, dat was een klus! Dubbelzien leent zich uitermate goed om onze aankopen te showen, dus ook jullie zullen even geduld moeten hebben. Neem van ons aan dat onze fijne collectie met ware prachtigerds is uitgebreid.

DeWijVorm - 5Mocht je deze droom van een winkel willen bezoeken – doen hoor! – hou er dan rekening mee dat De Wij Vorm alleen op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend is. Op de andere dagen werkt Nienke in haar werkplaats aan nieuwe collecties. En als je er dan toch bent, vergeet dan vooral niet de fijne bloemenwinkel Natuurlijk (er moeten toch bloemen in die mooie vaasjes?) en de Italiaanse conceptstore Il Sogno een bezoek te brengen. Wij garanderen je dat je een heerlijke ochtend of middag hebt.

12 Comments

  1. Ooh wat grappig dat je in Amerongen geweest bent! Daar heb ik 14 jaar gewoond.. Toen bestond dit winkeltje nog niet.. Maar goed ook anders kwam ik er vast veel te vaak!!
  2. Wat leuk; een blog over deze prachtige winkel! Met wederom hele mooie foto's. En inderdaad, je wordt hier heel hebberig van alle mooie spulletjes en heerlijke kleurtjes. Ben benieuwd welke mooie spulletjes jullie hebben gekocht. Fijne zondag!
  3. Fijne blog, prachtige winkel! Amerongen is geloof ik ook een mooie plek dus wie weet kunnen we er eens op een zondag heen toeren. Ik ben benieuwd naar jullie dubbelzien!
    • Beste Seta, we kregen je bericht via vtwonen binnen! Tof is deze lamp hè? Ook Jessica haar favoriet. Hij is zeker te koop, wij zouden even contact opnemen met Nienke van de Wij-vorm. Succes!
  4. […] allerlei fijne designers, maar vooral haar eigen collectie heeft ze een paradijsje gecreëerd in Amerongen. De fijnste boeken, kaarten, theedoeken van het mooiste textiel, stoere lampenkappen, maar het […]
  5. […] jaar startte ze haar prachtige conceptstore ‘De Wij Vorm’ in het idyllische Amerongen, waar wij onze ogen altijd uitkijken. Haar POL-collectie moet je inmiddels wel kennen: wij zijn trotse bezitters van een aantal vaasjes, […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

wij verzenden op
maandag + donderdag

X
  • Geen producten in de winkelwagen.