brabantia bo

brabantia-boHet liefst bouwden we hem in vanwege zijn – meestal – nogal ontsierende uiterlijk. En vanwege de vrijkomende dampen, dat eerlijk gezegd ook. De prullenbak is wat ons betreft niet per se een eyecatcher in huis, hij is meer een noodzakelijk kwaad. Eentje die ervoor zorgt dat je je afval ergens kunt verstoppen totdat je de volle zak weer kunt overhevelen naar de container. Ernaast een grote zak weggemoffeld om het plastic in te verzamelen voor de oranje container, misschien ook een speciale bak voor groenafval voor een composthoop. Maar toen was daar Bo.

brabantia-bo-2‘Make waste beautiful’ is Bo haar motto. Een afvalemmer die alles doet waar je op rekent – goed afsluiten waardoor nare geurtjes niet vrijkomen, handig open- en dichtgaan zodat je hem ook met je handen vol afval kunt bedienen – en dan nog meer. Bo komt namelijk met een keuzemenu: 1, 2 of 3 binnenemmers. Het is dus aan jou hoe jij je afval gaat scheiden. Gebruik je de Brabantia Bo Touch Bin om alles gewoon in een enkele zak van 36 liter te mikken? Kies je – net als wij – voor een dubbele binnenbak (eentje van 11 liter voor bijvoorbeeld je plastic afval en eentje van 23 voor je restafval) of ga je voor een verdeling over drie bakken van 11 liter om meteen alles te scheiden? Voor alle bakken maakte Brabantia natuurlijk perfect passende afvalzakken, zodat je niet hoeft te moeilijken met omslaande randen. En een fijne bijkomstigheid: de binnenbakken zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Sowieso is er aan het milieu gedacht, want de Bo mag met een bronzen Cradle-to-Cradle certificaat prijken.

brabantia-bo-2brabantie-bo-1Boven alles is Bo ook gewoon echt heel tof vormgegeven. Visite komt meteen even kijken wat daar nou weer in de keuken staat. “Is dat een vuilnisbak? Wow wat een blitse!” en ze hebben gelijk. In allerlei kleurvarianten te koop in de webshop, wij kozen voor matzwart en glanzend wit maar wat dacht je van goud of bordeauxrood? Zoals je kunt lezen zijn wij echt fan.

brabantia-bo-1Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Brabantia. 

3 reacties op “brabantia bo”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *