39+6? 40+0? …

appelkoek2De diepvries is ontdooid en gesopt, de bodemplaat van de combimagnetron geschrobd, de gootsteen ontkalkt, de wasjes in de wasmachine worden steeds kleiner (‘nog even alles wegwerken, want de kraamhulp zou toch denken..’) en de oven draait op volle toeren: havermoutkoek met appel en peer (vrij vertaald recept Uit Paulines Keuken) laat momenteel het huis naar de herfst ruiken.

dahlia2dahlia3Uit de tuin van mijn ouders komen nog wat prachtige bloemen om mijn uitzicht op te fleuren. Je wil niet gaan wachten, maar die uitgerekende datum is toch een soort magische grens. Het is aantrekkelijk om iedere kramp (en die heb ik veel de laatste week) als wee te verwelkomen, ieder toiletbezoek te bedenken dat er weleens vliezen zouden kunnen gaan breken en iedere nacht voor het slapen gaan de spanning te voelen ‘misschien begint het vannacht wel!’. Het kind komt toch pas echt wanneer hij er zelf klaar voor is. Hopelijk is hij dat vandaag. Of morgen.

dahlia1Het gehaakte aapje aan de bijtring was een ‘probeersel’ van lieve Kelly (kan hij nóg mooier dan?). En de kaart met bemoedigende woorden van Jessica kwam als geroepen. Dan nog maar een keer mijn nagels opnieuw lakken (chloor en schuurmiddel zijn weinig bevorderend).

appelkoek

9 Comments

  1. Alles is zó herkenbaar! Vooral elk krampje en harde buik denken 'Yes! Zou dit het begin zijn?!' En al die oefenweeen die altijd beginnen als je wil gaan slapen om vervolgens in slaap te vallen en s ochtends heel teleurgesteld te zijn. Annoying! Met Noah werd het 40+5 (en ik maar denken dat ik de 39 niet zou halen). Dus die laatste twee weken waren L A N G ! Dus heeeeel veel succes voor jou, die laatste loodjes... Pfff! Maar het is het wachten meer dan waard en hopelijk valt voor jou de tweede keer bevallen ook mee!
    • Oh no! Overtijd gaan heb ik echt geen zin in! Was je met Naomi ook te laat? Ik ben nog niet teleurgesteld als het niet doorzet.. maar word wel met de minuut nieuwsgieriger wie er nou in mijn buik woont. Het kan in ieder geval nooit echt heel lang meer gaan duren. Al zijn de dagen nu natuurlijk veeeel langer dan normaal. Nou, hopelijk snel een leuk berichtje!
  2. Nog eventjes!! Hou vol! Vergeet al die vreselijke clichés! Morgen is het zo ver! Of over morgen of de dag er na of de dag er na en dan is Merle ook jarig. Of het duurt nog langer ☺️!!
  3. Mooie blog, ik moet nog 5 weekjes (eerste kindje). Je bent een mooi voorbeeld zo voor mij. Volgens mij is dat ook de beste remedie: drukte, dingen doen...en dan afleiding hebben en dan gaat het wachten veel sneller. Succes met de afleiding :) En veel zet 'm op's als het zover is! Liefs Stella
    • Thanks voor je lieve berichtje! Een tweede zwangerschap is zo anders joh! Bij de eerste durfde ik amper te gaan slapen de laatste weken haha! Nu hoop ik steeds op een relaxte nacht... En stiekem ook weer niet, want ben er nu wel écht klaar voor (en mee). Wat spannend voor jullie! En wat een heerlijke tijd ga je tegemoet met zo'n minikindje. Alvast heel veel plezier en liefde en gezondheid. Liefs X
  4. Wat wordt je geduld op de proef gesteld lieve Fleur... Hopelijk laat de kleine man zich snel bewonderen! En wat leuk dat het aapje een plekje heeft gekregen op jullie prachtige blog! Dikke kus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

wij verzenden op maandag en donderdag

X
  • Geen producten in de winkelwagen.